Nieuw tweeluik God, Jesus, Trump! gaat woensdag van start op NPO 2

Nieuw tweeluik God, Jesus, Trump! gaat woensdag van start op NPO 2
Tijs van den Brink opnieuw in Amerika

Kijktip :

Op woensdag 13 en donderdag 14 januari zijn er twee hagelnieuwe afleveringen van het programma God, Jesus, Trump! te zien op NPO 2. Presentator Tijs van den Brink is opnieuw afgereisd naar de Verenigde Staten om te praten met Trump-supporters.

God, Jesus, Trump! gemist? Kijk de afleveringen terug via Gids.tv.

Bible Belt
Vooral in de extreem gelovige Bible Belt van Amerika werd er veel op Donald Trump gestemd, en hun verhalen zijn - een week na de Capitool-bestorming - misschien wel actueler dan ooit. Ondanks een uit de hand gelopen coronapandemie, economische achteruitgang, protesten en chaos na Black Lives Mater én een aanhoudende stroom van kwalijke onthullingen over Trump bleven veel Amerikaanse christenen hem als hun leider zien.

Lees verder onder de video's.

Meer stemmen
Op landelijke schaal kreeg Trump zelfs meer stemmen dan bij de vorige verkiezingen in 2016, die hij won van Hillary Clinton. Dit keer verloor Trump echter, en Van den Brink keert terug naar het platteland van Holland, Michigan. Dit christelijke gebied - "de Veluwe van Amerika" - heeft een sterke economie én sterke invloeden van de kerk op de samenleving. Van den Brink gaat in gesprek met voor- en tegenstanders van de afzwaaiende president.

Het nieuwe tweeluik God, Jesus, Trump! is op woensdag 13 en donderdag 14 januari om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de afleveringen van God, Jesus, Trump! terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw tweeluik God, Jesus, Trump! gaat woensdag van start op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier