Oogstrelend filmdrama Youth zaterdag te zien op Canvas en NPO 2

Oogstrelend filmdrama Youth zaterdag te zien op Canvas en NPO 2
Ook te streamen via Videoland en Pathé Thuis

Kijktip :

De Italiaanse filmregisseur Paolo Sorrentino liet met The Great Beauty (2013) zien dat hij prachtige plaatjes kan schieten, maar de leegte van die beelden zegt ook wat over de eenzaamheid van de hoofdpersonen. Twee jaar later sloeg hij opnieuw toe met het oogstrelende filmdrama Youth. De film is zaterdag op zowel Canvas als NPO 2 te zien en je kunt Youth streamen via Videoland en Pathé Thuis.

Het verhaal
Het voorjaar breekt aan. Fred en Mick, twee oude vrienden die de tachtig naderen, zijn samen op vakantie aan de voet van de Alpen. Fred, componist en dirigent, is gepensioneerd. Mick, regisseur, is nog steeds actief. De mannen weten dat ze niet veel tijd meer hebben en kijken nieuwsgierig en teder naar de verwarde levens van hun kinderen, de zeer enthousiaste jonge schrijvers van Mick en de andere hotelgasten, die allen de tijd hebben waaraan het hen ontbreekt. Fred heeft geen enkele intentie om terug te keren naar zijn muzikale carrière. Toch is er iemand die zijn composities wil horen en hem opnieuw een orkest wil zien leiden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Nadat hij voor The Great Beauty een Oscar won, kon Sorrentino elke grote Hollywoodster strikken die hij wilde. Hij koos voor zijn volgende project een paar gewaardeerde veteranen, aangevuld met jong talent. Die laten in deze prachtige film geweldig acteerwerk zien, in een verhaal dat rustig voortkabbelt. Ondertussen roept het wel existentiële vragen over ouderdom en het voorbijgaande leven op. De filmcritici liepen wederom weg met het werk van Sorrentino en de film is het bekijken dan ook meer dan waard.

Cast
Naast Michael Caine (The Dark Knight) en Harvey Keitel (The Irishman) zijn ook Rachel Weisz (The Favourite), Paul Dano (There Will Be Blood) en Jane Fonda (Book Club) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Paolo Sorrentino.

Youth (2015) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op zaterdag 13 februari om 22.40 uur te zien op Canvas en om 00.00 uur op NPO 2. Genre: drama. Speelduur: 124 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Oogstrelend filmdrama Youth zaterdag te zien op Canvas en NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV