Nicolas Cage schittert in Lord of War: zaterdag te zien op RTL 7

Nicolas Cage schittert in Lord of War: zaterdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Google Play

Kijktip :

De carrière van Nicolas Cage is de afgelopen tien jaar in sneltreinvaart gekelderd tot C-niveau - en misschien wel slechter. De Oscarwinnaar speelde zijn laatste goede rol jaren geleden, maar in 2005 was hij nog prima op dreef met de thriller Lord of War. Deze film is zaterdag te zien op RTL 7 en je kunt Lord of War streamen via Google Play.

Het verhaal
Yuri Orlov is een Amerikaanse wapenhandelaar van Oekraïense afkomst die de wereld rondreist om zijn dodelijke koopwaar aan de man te brengen. Zijn beroep is niet zonder risico's. Hij komt in de gevaarlijkste oorlogsgebieden en heeft overal ter wereld vijanden. Niet alleen Interpol zit hem op de hielen, ook zijn concurrenten en sommige ex-klanten lusten Yuri rauw. Op het hoogtepunt van zijn carrière komt Orlov oog in oog te staan met zijn allergrootste vijand: zijn geweten. Maar zowel zijn vijanden als zijn handlangers zullen hem niet zomaar uit de wapenhandel laten stappen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Lord of War is niet altijd even sterk en zeker wat aan de lange kant, maar regisseur/scenarist Andrew Niccol weet niettemin een zeer onderhoudende thriller af te leveren. Het acteerwerk van Nicolas Cage begint al een paar barstjes te vertonen (een miniem voorproefje van het afschuwelijke schmierwerk waar hij zich later aan waagt), maar kan nog prima door de beugel. Er is genoeg spanning om je bijna twee uur op het puntje van je stoel te houden.

Cast
Naast Nicolas Cage (Kick-Ass) en Ethan Hawke (Boyhood) zijn ook Jared Leto (Dallas Buyers Club) en Bridget Moynahan (John Wick) te zien in Lord of War. Deze film is geregisseerd door Andrew Niccol (Gattaca).

Lord of War (2005) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zaterdag 27 maart om 22.35 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 122 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nicolas Cage schittert in Lord of War: zaterdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV