Serierecensie: Thuisfront groeit per aflevering naar spannende finale

Serierecensie: Thuisfront groeit per aflevering naar spannende finale
Met Bram Suijker en Ariane Schluter

Film :

Op zondag 23 mei is de derde aflevering te zien van de serie Thuisfront. Van de sympatieke regisseur Tim Oliehoek (bekend van de prachtige dramaseries Het geheime dagboek van Hendrik Groen en De Zaak Menten) komt deze 4-delige serie die aanvankelijk wat opstart problemen kent. In de derde en zeker in de vierde aflevering wordt de spanning toch flink opgevoerd. Lees hier de serierecensie van Thuisfront.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Gebaseerd op ware gebeurtenissen
Een tragische gebeurtenis brengt een groep veteranen voor het eerst sinds hun missie in Uruzgan weer samen, maar de bijeenkomst legt oude wonden open. Ze worden nog altijd achtervolgd door een voorval tijdens hun missie. Terwijl de traumatische oorlog nog in hun hoofd woedt, strijden ze voor erkenning aan het thuisfront. Enkelen van hen zijn bereid een ultieme daad te stellen, anderen proberen escalatie te voorkomen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Topregisseur Tim Oliehoek is een drukke man. Zo regisseer je een waanzinnige interval act op het songfestival 2021 en de volgende dag is deze dramaserie Thuisfront te zien op NPO 3. Een grote plus is dat deze dramaserie gebaseerd is op ware feiten over traumatisch leed tussen een stel soldaten die terugkeren uit Uruzgan. Het acteerwerk is zeker in de eerste twee afleveringen wisselend van kwaliteit. En komt de boel wat traag op gang. Grote eye-catcher is hoofdrolspeler Bram Suijker, die een prima hoofdrol vertolkt. Al met al is Thuisfront zeker in de finale meeslepend en spannend, wat zorgt voor een kleine drie sterren.

Cast
Naast Bram Suijker (Vliegende Hollanders) en Lykele Muus (Keizersvrouwen) zijn ook Ariane Schluter (Lucia de B.), Henk Poort (Flikken Maastricht) en Frans van Deursen (La Famiglia) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Tim Oliehoek (Vet hard).

De nieuwe dramaserie Thuisfront is vanaf zondag 9 mei wekelijks om 20.20 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Thuisfront terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV