Documentaire Bibian Mentel, durf te dromen donderdag te zien op NPO 1

Documentaire Bibian Mentel, durf te dromen donderdag te zien op NPO 1
Paralympisch snowboardkampioen overleed dit voorjaar

Kijktip :

Na een lange en slopende strijd tegen de telkens terugkerende kanker overleed Paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel op 29 maart 2021 op 48-jarige leeftijd. In de documentaire Bibian Mentel, durf te dromen volgen we haar in de laatste fase.

Bibian Mentel, durf te dromen gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Beenamputatie
NOS-verslaggever Edwin Peek mocht Mentel in de laatste fase van haar leven volgen en sprak haar ook nog een laatste keer, voordat er veel te vroeg een einde kwam aan het leven van de inspirerende Mentel. Ondanks de vele tegenslagen, zoals een beenamputatie in 2001, bleef ze sporten. Dat resulteerde in maar liefst drie gouden Paralympische medailles.

Opgegeven
Door de jaren heen werd Mentel meerdere malen opgegeven door haar behandelend artsen, maar ondanks alles bleef ze positief in het leven staan en overleefde ze de ziekte vele malen. De NOS mocht Mentel in de jaren 2014-2018 van dichtbij volgen en hield nauw contact met haar na haar sportcarrière. Het levert een intieme documentaire op.

De documentaire Bibian Mentel, durf te dromen is donderdag 26 augustus om 21.35 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de docu Bibian Mentel, durf te dromen terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Bibian Mentel, durf te dromen donderdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV