Tv-première De Slag om de Schelde met zie je vrijdag (kerstavond) op NPO 1

Tv-première De Slag om de Schelde met zie je vrijdag (kerstavond) op NPO 1
Nederlandse film met Hollywoodallure

Kijktip :

Waar een klein land als Nederland niet ontzettend groot in kan zijn! De aangrijpende en oer-Hollandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde, met internationale cast, maakte dit jaar indruk met een urgent verhaal over een vergeten strijd. Op Kerstavond 2021 zie je deze nieuwe film op NPO 1. Je kunt De Slag om de Schelde streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Waargebeurd verhaal
Het verhaal start in het najaar van 1944. Een enorme zeeslag vindt plaats in Zeeland en West-Brabant: een slag die beslissend is voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In de bloedige strijd kruisen de wegen van verschillende personen elkaar. We volgen onder anderen Marinus, een jonge Nederlandse man die aan de kant van de Duitsers vecht. Ook volgen we William, een verdwaalde Britse zweefvliegtuigpiloot, en Teuntje, die deel uitmaakt van een verzetsbeweging.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Een gevoel van Hollandse trots overvalt je bij het zien van deze oorlogsfilm, die niets onderdoet voor een grote Hollywoodproductie als Midway (2019). Of het nu de enorme en sfeervolle sets, de special effects (inclusief een visueel prachtige, maar bloedstollende vliegtuigcrash) of de indrukwekkende internationale cast betreft, alles is degelijk en staat als een huis. In die internationale cast zien we onder meer Tom Felton uit de Harry Potter-reeks en Jamie Flatters (Avatar 2). Met een budget van vijftien miljoen euro is De Slag om de Schelde de grootste Nederlandse film van de afgelopen tien jaar, en dat voel je, zie je en ervaar je. Vier sterren.

Cast
Naast Gijs Blom (The Letter for the King) en Jamie Flatters (The School for Good and Evil) zijn ook Susan Radder (Keizersvrouwen), Tom Felton (Braking for Whales), Jan Bijvoet (Peaky Blinders), Mark van Eeuwen (King of the Roads), Coen Bril (De Oost), Bianca Krijgsman (Luizenmoeder - De film), Scott Reid (White House Farm) en Hajo Bruins (Oogappels) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Matthijs van Heijningen Jr. (The Thing).

De Slag om de Schelde (2020) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is vrijdag 24 december om 20.30 uur te zien op NPO1. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 124 minuten.

Acteur Gijs Blom als Marinus van Staveren in de film 'De Slag om de Schelde'


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Tv-première De Slag om de Schelde met zie je vrijdag (kerstavond) op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV