Uitstekende rechtbankthriller The Rainmaker zie je dinsdag op Spike

Uitstekende rechtbankthriller The Rainmaker zie je dinsdag op Spike
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Het niveau van de jaren zeventig - toen hij achtereen volgens The Godfather (1972), The Conversation (1974), The Godfather, Part II (1974) en Apocalypse Now (1979) maakte - heeft Francis Ford Coppola nooit meer gehaald. Dat de regisseur nog steeds uitstekende films kon maken bleek echter wel uit The Rainmaker. Deze rechtbankthriller is dinsdag te zien op Spike en je kunt The Rainmaker streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Rudy Baylor staat aan de vooravond van zijn carrière als advocaat, maar het advocatenkantoor waar hij werkt wordt op non-actief gezet door de FBI. Rudy is genoodzaakt een baan bij de Eerste Hulp te nemen. Op een dag komt hem een zaak ter ore die voor een grote doorbraak in zijn carrière als advocaat kan zorgen. Een jongen is overleden omdat zijn ouders een operatie niet konden betalen en nu klagen zijn ouders de verzekeringsmaatschappij aan. Deze machtige verzekeringsmaatschappij heeft een leger aan grote advocaten ingeschakeld. Rudy, het groentje, komt in de rechtzaal oog in oog te staan met de advocaat der advocaten, Leo F. Drummond.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Na de glorieuze jaren zeventig kwam Coppola nooit meer terug op zijn oude niveau, maar met The Rainmaker bewees hij nog steeds oerdegelijke Hollywoodproducties te kunnen draaien. De sterren stonden in de rij om met hem te werken, maar de hoofdrol ging naar een op dat moment nog relatief onbekende jongen in de filmindustrie: Matt Damon. In hetzelfde jaar als The Rainmaker brak hij door met Good Will Hunting, waarvoor hij een Oscarnominatie voor Beste Acteur kreeg. Coppola weet dit relatief conventionele rechtbankdrama met het grootste gemak onderhoudend en spannend te maken.

Cast
Naast Matt Damon (Ford v Ferrari) en Claire Danes (Homeland) zijn ook Jon Voight (Transformers) en Mickey Rourke (The Wrestler) te zien in The Rainmaker. Deze film is geregisseerd door Francis Ford Coppola (Bram Stoker's Dracula).

The Rainmaker (1997) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is dinsdag 17 mei om 20.25 uur te zien op Spike. Genre: drama, thriller. Speelduur: 135 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Uitstekende rechtbankthriller The Rainmaker zie je dinsdag op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV