Boeiende documentaire The Photograph woensdag te zien op NPO 2

Boeiende documentaire The Photograph woensdag te zien op NPO 2
Sherman de Jesus duikt in het leven van zijn opa

Kijktip :

Sherman de Jesus weet niet veel van zijn opa. Eén foto is alles wat hij heeft. En die ene foto, gemaakt door de beroemde fotograaf James Van Der Zee, brengt hem honderd jaar later terug naar de New Yorkse wijk Harlem. We volgen zijn reis in de documentaire The Photograph.

The Photograph gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Bijzondere verhalen
Die ene foto van zijn opa blijkt tot heel veel bijzondere verhalen te leiden. De foto is namelijk gemaakt door de beroemde James Van Der Zee. Deze Afro-Amerikaanse fotograaf staat bekend om zijn portretten uit de Harlem Renaissance. Zo fotografeerde hij in de jaren twintig van de vorige eeuw ook de opa van De Jesus, die als zwarte matroos de wereld over reisde.

Geweld
De wijk Harlem is de plek waar de zwarte bevolking voor het eerst in de Westerse geschiedenis een rijke, eigen cultuur ontwikkelde. Harlem biedt begin twintiger jaren, een periode vol segregatie en raciaal geweld, een veilige haven voor wie de discriminerende wetten en onderdrukking wil ontvluchten. De unieke kunst en ideologie die tijdens deze periode opleven zijn nog steeds zichtbaar.

De documentaire The Photograph is woensdag 18 mei om 23.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu The Photograph terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Boeiende documentaire The Photograph woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV