Zaterdag op tv: nieuwe spelshow The Connection met Matthijs van Nieuwkerk

Zaterdag op tv: nieuwe spelshow The Connection met Matthijs van Nieuwkerk
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 21 mei

Kijktip :

Zaterdagavond is de nieuwe NPO-spelshow The Connection met Matthijs van Nieuwkerk te zien op NPO1. In de kennisquiz draait alles om het vinden van die ene, ultieme connectie. Alle juiste antwoorden staan in verband met elkaar en leiden naar één allesomvattend antwoord. En verder op televisie: Hier Zijn de Van Rossems in Lelystad, Ik Vertrek en De 1% Quiz. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 21 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: The Connection

NPO 1
20:29 uur

Matthijs van Nieuwkerk presenteert de nieuwe kennisquiz The Connection, waarin alles draait om het vinden van die ene, ultieme connectie. Alle juiste antwoorden staan in verband met elkaar en leiden naar één allesomvattend antwoord. In elke aflevering spelen drie bekende Nederlanders - en de kijkers thuis - in totaal vier rondes, waarin de meest uiteenlopende vragen de revue passeren. Ze proberen zo veel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Maar: wat is de connectie tussen Alicia Keys, Guggenheim Museum, Yankees en Friends? Of tussen rood, 1 mei, Jan Wolkers en Doorn? In deze quiz heeft alles een link met elkaar, zelfs de spelers. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar. Welke speler beschikt niet alleen over brede algemene kennis, maar kan ook alle antwoorden overzien én die ene ultieme connectie herkennen? Wie de ultieme connectie raadt, wint een uniek digitaal kunstwerk. Pieter Derks, Alex Ploeg en Ronald Snijders spelen mee in de eerste aflevering.

Hier zijn de Van Rossems: Lelystad

NPO 2
20:38 uur

In de voorlaatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems - mogelijk het laatste, in verband met het overlijden van Sis van Rossem - bezoeken Maarten, Sis en Vincent Lelystad. Wat vinden ze van deze door velen verguisde stad? Lelystad is de stad van de toekomst, maar nog niet iedereen ziet dat. De Van Rossems wel. De inpoldering, het levenswerk van ir. Lely, loopt als een rode draad door het verhaal van Lelystad. Die inpoldering schonk de stad vele archeologische vondsten. In het museum Batavialand belicht Sis zo'n vondst, een vijftiende-eeuwse leprozenklepper. Waar diende deze leprozenklepper voor en hoe kwam het in de Zuiderzee terecht? Vincent vraagt aandacht voor een gebouw dat op een bescheiden manier bijzonder staat te wezen. Lelystad heeft ruimte en natuur. De stad heeft de 'historische pech', zoals Maarten het noemt, van zich afgeschud en kan met vertrouwen vooruitkijken.

Start: White House Farm

Canvas
20:41 uur

De komende zaterdagen is de Britse miniserie White House Farm wekelijks met een dubbele aflevering te zien op Canvas. De serie vertelt een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde in de zomer van 1985. White House Farm begint op een doodgewone woensdagochtend in de zomer van 1985. Op 7 augustus krijgt de politie in Chelmsford, Essex een verontrustend telefoontje van de lokale landbouwer Jeremy Bamber. Meteen daarna worden er agenten opgeroepen om naar de afgelegen boerderij van Jeremy's ouders te gaan. Jeremy's zus, moeder, vader en beide neefjes worden allemaal dood teruggevonden. De politie krijgt het beeld van een hechte familie, die wel een erg teruggetrokken bestaan leidt. Inspecteur 'Taff' Jones trekt al gauw zijn conclusies, maar brigadier Stan heeft zijn daar twijfels bij. De veelgeprezen acteur Stephen Graham speelt de rol van 'Taff'.

Nieuw: De 1% Quiz

RTL 4
21:33 uur

Op RTL 4 gaat vanavond de nieuwe spelshow De 1% Quiz van start. In deze quiz, onder leiding van Tijl Beckand, staan algemene kennis en schoolboekenweetjes niet op de eerste plaats; het gaat juist om logisch en creatief nadenken. In elke aflevering ontvangt presentator Beckand honderd kandidaten in de studio van De 1% Quiz. Zij worden niet getest op wat ze van school hebben onthouden, maar hoe hun hersenen écht werken. Dat doen ze door raadsels en puzzels op te lossen. De opdrachten worden steeds moeilijker en spelers die een fout antwoord geven vallen af. De eerste vraag is in een representatief publieksonderzoek door 90% van de Nederlanders goed beantwoord, de finalevraag slechts door 1%. De prijzenpot kan oplopen tot 50.000 euro.

Ik vertrek: op bezoek bij oude bekenden

NPO 1
22:28 uur

Vanavond gaan we in Ik vertrek op bezoek bij enkele oude bekenden van het programma. Jaren geleden gingen ze het avontuur van hun leven aan, maar wat is er van ze geworden? Daar komen we nu achter. In 2007 vertrokken Ruud en Linda Moerman met hun drie puberzonen naar Zuid-Frankrijk. Voor Ruud ging zijn droom eindelijk in vervulling: het runnen van een camping. Linda had flinke heimwee en er zat niks anders op dan terug te keren naar Nederland. Veertien jaar later gaan ze terug naar Frankrijk om de camping weer te runnen. Gaat het ze deze keer beter af? Verder krijgen we ook te zien hoe het avontuur van Yvonne en Valentijn van der Valk is afgelopen. In 2012 trokken ze per fiets de wereld rond en uiteindelijk belandden ze in de Franse Alpen om een camping te pachten. Tien jaar later leiden ze een compleet ander leven en hebben ze zich op een nieuw 'projectje' gestort. Hoe staat het ervoor?

Classic Albums: The Doors - Morrison Hotel

NPO 3
22:53 uur

In het muziekprogramma Classic Albums duiken we vanavond in de geschiedenis van de legendarische plaat Morrison Hotel van The Doors, die in februari 1970 verscheen. Hoe kwam het album, met hits als 'Roadhouse Blues' en 'Waiting for the Sun', tot stand? Morrison Hotel van The Doors, geleid door frontman Jim Morrison, wordt door velen beschouwd als één van de beste comeback-albums uit de muziekgeschiedenis. De opnames voor de plaat duurden jaren en de band werd geplaagd door allerlei tegenslagen. De bandleden besloten terug te gaan naar de basis en zo kregen ze weer plezier in het maken van muziek. Morrison Hotel was een groot commercieel succes en een artistieke comeback. Bandleden Robbie Krieger, John Densmore en Ray Manzarek bespreken alle nummers en fotograaf Henry Diltz vertelt meer over de iconische plaathoes. Daarnaast worden er nieuwe beelden getoond van optredens door de nog levende bandleden.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV