Vanavond op tv: documentaire De blauwe familie, nieuw seizoen Familie Gillis: massa is kassa

Vanavond op tv: documentaire De blauwe familie, nieuw seizoen Familie Gillis: massa is kassa
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 23 mei

Kijktip :

Vanavond zendt NPO 2 de onthullende en schokkende documentaire De blauwe familie uit. Verder onder meer een nieuw seizoen van Familie Gillis: massa is kassa. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 23 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmdrama: Gifted

RTL 8
20:25 uur

Op RTL 8 is vanavond het aangrijpende filmdrama Gifted te zien. In een kustplaats in Florida voedt de alleenstaande Frank Adler een wonderkind op: zijn energieke nichtje Mary. Franks voornemen om Mary een normaal schoolleven te bieden worden wreed verstoord als de wiskundige vaardigheden van de 7-jarige de aandacht trekken van Franks starre moeder Evelyn. Haar plannen dreigen Frank en Mary uit elkaar te drijven.

Docu: De blauwe familie

NPO 2
20:30 uur

In de schokkende documentaire De blauwe familie komen klokkenluiders uit de politieorganisatie aan het woord. Zij hebben bij hun werkgever melding gemaakt van misstanden, zoals racisme en discriminatie, en vervolgens is hen het leven zuur gemaakt. Op een geheime locatie komen zes politiemensen, een advocaat en een vakbondsleider aan het woord over de misstanden op de werkvloer van de politie. Ze hebben besloten om de ‘blauwe code van stilte’ te doorbreken.

Terug: Familie Gillis - massa is kassa

SBS 6
20:30 uur

Vanavond begint een nieuw seizoen van Familie Gillis: massa is kassa op SBS6. Nicol vindt dat Peter zijn leven na een ziekenhuisopname nu écht drastisch moet gaan veranderen. Omdat het vakantieseizoen voor de deur staat moet er echter nog veel gebeuren op de parken van de magnaat. Mark ontdekt dat er tientallen televisies ontbreken en hoofd horeca Samir probeert Peter te overtuigen om zijn eigen worstenbroodjes op de menukaart te zetten.

Tegenlicht: de toekomst van de EU

NPO 2
22:20 uur

Vanavond wordt in Tegenlicht de toekomst van de Europese Unie besproken. We verkennen de nabije toekomst van het bondgenootschap met hoogleraar eigentijdse Europese geschiedenis Mathieu Segers. Hoe ziet hij dit vraagstuk? Nu de oorlog aan de Europese oostgrens langer duurt rijst de vraag: hoe zal de Unie van morgen eruitzien? Wordt het niet de hoogste tijd voor een versnelde toetreding van Oost-Europese landen tot de Unie, militaire versterking en betere arbeidsomstandigheden voor Oost-Europese werknemers?

Docu: Omari, geen gezeik

NPO 3
22:20 uur

De documentaire Omari, geen gezeik schetst een portret van Selma Omari, de allereerste Nederlandse influencer/YouTuber met Marokkaans bloed. Ze is al van jongs af aan vastberaden om te ontsnappen uit het arme Rotterdamse Crooswijk. Wat gaat er schuil achter deze ogenschijnlijk zelfverzekerde, modebewuste en stijlvolle vrouw? En in hoeverre lukt het haar om zichzelf staande te houden in haar (obsessieve) weg naar succes?

Actuele video's

Meer actuele video's