Prachtige misdaadthriller Perfume: The Story of a Murderer vrijdag te zien op Canvas

Prachtige misdaadthriller Perfume: The Story of a Murderer vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

Het beroemdste werk van de Duitse schrijver Patrick Süskind is waarschijnlijk Das Parfum: Die Geschichte eines Mörders (1985). In 2006 kreeg dit populaire boek een prachtige verfilming, vakkundig geregisseerd door Tom Tykwer. Deze fraaie misdaadthriller is vrijdag te zien op Canvas en je kunt Perfume: The Story of a Murderer streamen via Pathé Thuis en Google Play.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Parijs, achttiende eeuw. Grenouille is de zoon van een visverkoopster, maar groeit op als vondeling. Hij is een norse, zwijgzame jongeman, maar heeft één groot talent: zijn fabelachtige reukzin. Hij wordt als leerjongen aangenomen bij meester-parfumier Guiseppe Baldini. Daar brengt hij zijn talent tot volle ontwikkeling. Met zijn verfijnde reukzin kan hij alle geuren namaken en perfecte parfums ontwikkelen. Maar hij wordt alsmaar ambitieuzer. Baldini kan hem niets meer leren en stuurt hem naar Grasse. Grenouille wil er de geur van koper en steen en zelfs van de menselijke schoonheid in een parfum gieten. En om dat te bereiken is hij tot alles bereid.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Een film die zich afspeelt in het Parijs van enkele eeuwen geleden kan zich natuurlijk te buiten gaan aan schitterende kostuums en sets, en dat doet Perfume: The Story of a Murderer dan ook. Elke scène ziet eruit als om door een ringetje te halen, maar temidden van dit alles blijven de fascinerende personages ook overeind dankzij de talentvolle cast. Het verhaal is dan ook meeslepend en intrigerend, en hoewel de film wat aan de lange kant is blijft hij boeien.

Cast
Naast Ben Whishaw (No Time to Die) en Alan Rickman (Eye in the Sky) zijn ook Rachel Hurd-Wood (Peter Pan) en Dustin Hoffman (Rain Man) te zien in Perfume: The Story of a Murderer. Deze film is geregisseerd door Tom Tykwer (Cloud Atlas).

Perfume: The Story of a Murderer (2006) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is vrijdag 3 juni om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 147 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV