Nieuw programma Eens ging de zee hier tekeer vanaf zaterdag te zien op NPO 2

Nieuw programma Eens ging de zee hier tekeer vanaf zaterdag te zien op NPO 2
Huub Stapel duikt in geschiedenis van Zuiderzee

Kijktip :

Vanaf zaterdag 4 juni is de vierdelige documentaireserie Eens ging de zee hier tekeer te zien op NPO 2. In dit programma duikt Huub Stapel in de geschiedenis van de Zuiderzee ter gelegenheid van het negentigjarig jubileum van de Afsluitdijk. Dit project veranderde de Zuiderzee in het IJsselmeer.

Eens ging de zee hier tekeer gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Verhalen
Huub Stapel zoekt uit wat de bouw van de Afsluitdijk betekende voor de voormalige kustbewoners van de Zuiderzee. Hij spreekt met deskundigen en directe nazaten van de voormalige kustbewoners. Afstammelingen van Zuiderzeevissers, vissersvrouwen, dijkwerkers en pioniers van het land vertellen de verhalen die zij uit de overlevering hebben meegekregen.

Scheepsrampen
In de eerste aflevering gaat het over de stormvloeden en scheepsrampen die eeuwenlang een vast gegeven voor de kustbewoners rond de Zuiderzee waren. Huub spreekt met wedstrijdzeiler Gerd-Jan Poortman en schrijfster Eva Vriend over wat de Zuiderzee zo gevaarlijk en problematisch maakte. Verder ontmoet hij een visser op Urk en bezoekt hij de oude haven van Schokland.

Het nieuwe programma Eens ging de zee hier tekeer is vanaf zaterdag 4 juni wekelijks om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Eens ging de zee hier tekeer terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's