Docu Classic Albums over The Who Sell Out van The Who zaterdag te zien op NPO 3

Docu Classic Albums over The Who Sell Out van The Who zaterdag te zien op NPO 3
Legendarische Britse rockband verlegt grenzen

Kijktip :

In 1965 brak de legendarische Engelse rockband The Who door met hun single 'My Generation' en het gelijknamige album. Al snel werden de ambities van de belangrijkste songwriter van de groep, Pete Townshend, groter - en dat resulteerde in The Who Sell Out (1967). Zaterdag 4 juni is in Classic Albums te zien hoe dit album tot stand kwam.

Classic Albums over The Who Sell Out gemist? Kijk de hele aflevering terug via Gids.tv.

Rockopera
Na het redelijk rechttoe-rechtaan rockalbum The Who Sings My Generation (1965) volgde een jaar later A Quick One. Op deze plaat waren de eerste ambities voor Townshend voor een rockopera al te bespeuren in het bijna tien minuten durende nummer 'A Quick One, While He's Away'. Weer een jaar later verscheen The Who Sell Out, een volledig conceptalbum. De plaat bestaat uit een verzameling nummers vermengd met zelfverzonnen commercials.

Commercials
In navolging van het album wordt deze aflevering vormgegeven als een uitzending van een piratenzender en een dj vertelt over de ontstaansgeschiedenis van het album. Daarnaast bevat het programma nieuwe interviews met Pete Townshend en Roger Daltrey, archiefbeelden en wordt er ingezoomd op het belang van piratenzenders en de gebeurtenissen in 1967. De rockopera-ambitie van Townshend kwam in 1969 volledig tot wasdom met Tommy.

De aflevering van Classic Albums over The Who Sell Out is zaterdag 4 juni om 22.55 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je deze aflevering van Classic Albums terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV