Docu The Unseen Queen - 70 jaar Queen Elizabeth zondag te zien op België Eén

Docu The Unseen Queen - 70 jaar Queen Elizabeth zondag te zien op België Eén
Uniek inkijkje in het leven van Elizabeth II

Kijktip :

Op donderdag 2 juni werd het zeventigjarig jubileum van Queen Elizabeth II op de Britse troon gevierd. Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis maakte de BBC de unieke documentaire The Unseen Queen, waarin we een heel ander beeld van haar krijgen. Zondag 5 juni is de film te zien op België Eén.

Jonge jaren
In deze 75 minuten durende special gaan we terug naar de jonge jaren van Elizabeth, de periode 1926-1953 - voordat ze de troon besteeg. De koninklijke familie heeft unieke videobeelden vrijgegeven die tot nu toe altijd privé bleven. De ouders van Elizabeth waren er dol op om waardevolle momenten vast te leggen op film, een traditie die ze zelf ook heeft voortgezet.

Homevideo's
De bijzondere homevideo's die in deze documentaire te zien zijn werden gemaakt door de koningin, haar overleden echtgenoot prins Philip of door haar ouders en bevinden zich in privébezit van de Royal Collection. Veel van deze beelden zijn op prachtige wijze ingekleurd en gerestaureerd, waardoor een niet eerder vertoond beeld van de royals naar voren komt.

De documentaire The Unseen Queen - 70 jaar Queen Elizabeth is zondag 5 juni om 21.30 uur te zien op België Eén. Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's