Docu Joan Collins - Van glamourgirl tot Dynasty-dame woensdag te zien op NPO 2

Docu Joan Collins - Van glamourgirl tot Dynasty-dame woensdag te zien op NPO 2
Portret van beroemde Hollywoodster

Kijktip :

De Britse actrice Joan Collins wordt geboren in 1933 en maakt al in de jaren vijftig een wervelende entree in Hollywood. Haar lange carrière wordt in beeld gebracht in de documentaire Joan Collins - Van glamourgirl tot Dynasty-dame.

Joan Collins - Van glamourgirl tot Dynasty-dame gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Marilyn Monroe
Wanneer Collins in de jaren vijftig in Hollywood arriveert ontmoet ze legendarische iconen als Marlon Brando, James Dean en Marilyn Monroe. Ze mag bovendien samenwerken met Bette Davis, Paul Newman en Gregory Peck in films als The Virgin Queen (1955), The Bravados (1958) en Rally 'Round the Flag, Boys! (1959).

Wederdiensten
Studiobazen zeggen haar rollen toe in ruil voor 'wederdiensten', maar ze wijst ze af, waardoor de hoofdrol in Cleopatra (1963) aan haar voorbijgaat. In 1952 trouwt ze met Maxwell Reed, en later nog eens vier keer. Steeds de verkeerde keuze. In 1980 groeit ze in de rol van Alexis Colby in Dynasty uit tot een wereldwijd fenomeen. In 2014 wordt ze geridderd en mag ze zich Dame Joan Collins noemen.

De documentaire Joan Collins - Van glamourgirl tot Dynasty-dame is woensdag 8 juni om 23.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Joan Collins - Van glamourgirl tot Dynasty-dame terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's