Docuserie The Windsors: Inside the Royal Dynasty begint dinsdag op Canvas

Docuserie The Windsors: Inside the Royal Dynasty begint dinsdag op Canvas
Uniek kijkje achter de schermen

Kijktip :

Wereldwijd spreekt het Britse koningshuis nog altijd het meest tot de verbeelding, mede dankzij een Netflix-hit als The Crown. In de documentaireserie The Windsors: Inside the Royal Dynasty, vanaf dinsdag 14 juni te zien op Canvas, krijgen we een uniek kijkje in de familiegeschiedenis.

Schandalen
De afgelopen jaren worden de Windsors (het geslacht dat al eeuwen op de Engelse troon zit) vooral in verband gebracht met schandalen, van de seksuele escapades van de uit de gratie geraakte prins Andrew tot de beschuldigingen die Meghan Markle, de Amerikaanse vrouw van prins Harry, aan het adres van het koningshuis uitte. In de eerste aflevering van deze documentaireserie gaan we echter verder terug in de tijd.

Huwelijk
Op 20 januari 1936 overlijdt koning George V op 70-jarige leeftijd. Zijn opvolger, Edward VIII, moet echter kiezen tussen troonsopvolging en een huwelijk met een gescheiden Amerikaanse vrouw, Wallis Simpson. Het leidt tot een enorme constitutionele crisis in het Verenigd Koninkrijk. De stotterende George VI wordt tot koning gekroond. Zijn taak: het prestige van de Britse monarchie heropbouwen in de schaduw van de Tweede Wereldoorlog.

De documentaireserie The Windsors: Inside the Royal Dynasty is vanaf dinsdag 14 juni wekelijks om 22.10 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's