The Great British Bake Off staat donderdag 16 juni in het teken van brood

The Great British Bake Off staat donderdag 16 juni in het teken van brood
Britse origineel van Heel Holland Bakt

Kijktip :

Het twaalfde seizoen van The Great British Bake Off gaat donderdag (16 juni) verder met de derde aflevering. De eerste afvallers zijn bekend, maar wie moet deze week de Britse baktent verlaten? In deze aflevering is het tijd om brood te bakken.

The Great British Bake Off gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Focaccia
Voor de signatuuropdracht geven de bakkers hun eigen draai aan de klassieke Italiaanse focaccia. De focaccia moet perfect gebakken zijn, met een krokante korst en een open, onregelmatige structuur. Voor de technische opdracht moeten ze een snack maken met een Grieks tintje.

Driedimensionaal
Er staan namelijk vijftien ciabatta-broodstengels met olijven en kaas, en een tzatzikidip ernaast, op het programma. Voor het spektakelstuk maken de bakkers een ambitieus, artistiek, driedimensionaal en decoratief ontwerp van melkbrood. Dat zacht van binnen moet zijn, een lichte en zachte korst heeft en ietwat zoet van smaak is.

The Great British Bake Off is elke donderdag rond 21.05 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van The Great British Bake Off terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's