WK zwemmen 2022 live op tv en online (inclusief tijdschema)

WK zwemmen 2022 live op tv en online (inclusief tijdschema)
Nederland gaat met jonge ploeg vol talent

Sport :

Door het coronavirus kon het WK zwemmen op de langebaan lang niet doorgaan, maar in 2022 is de Hongaarse stad Boedapest dan eindelijk het decor voor het grootste zwemtoernooi ter wereld. Van zaterdag 18 juni tot en met zondag 3 juli is het evenement dagelijks te zien op NPO 2 (vanaf 19.00 uur). Online kijk je naar het WK bij een livestream op NOS.nl en een livestream via Gids.tv. De hoogtepunten van het WK zwemmen zijn ook te zien tijdens de sportjournaals op NPO 1.

Jonge ploeg
De Nederlandse zwemgrootheden Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk gaan niet mee naar Boedapest, want de bondscoach kiest voor een jonge ploeg. Bij de mannen gaat onder meer Arno Kamminga mee, bij de vrouwen is Kira Toussaint de voornaamste naam.

Tijdschema: WK zwemmen 2022

woensdag 29 juni
Vanaf 08.00 uur op NOS.nl, met:

  • 10 km openwaterzwemmen

Het WK zwemmen in Boedapest is van zaterdag 18 juni tot en met zondag 3 juli dagelijks rond 18.00 uur te zien op NOS.nl en de livestream via Gids.tv. Vanaf 19.00 uur start de uitzending op NPO 2. Hoogtepunten zijn te zien bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op WK zwemmen 2022 live op tv en online (inclusief tijdschema) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV