Donderdag in Op1: Henkjan Smits over Elvis Presley en de nieuwe Elvis-film

Donderdag in Op1: Henkjan Smits over Elvis Presley en de nieuwe Elvis-film
Dit zijn de gasten van donderdag 16 juni

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Sven Kockelmann en Fidan Ekiz. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 16 juni

  • Toen de Russische invasie in Oekraïne begon, moest de Nederlandse ambassadeur in Oekraïne Jennes de Mol het land halsoverkop en gedesillusioneerd verlaten. Inmiddels is de ambassadeur weer met een klein team terug, maar de onduidelijke veiligheidssituatie maakt het werk lastig en stressvol. Vanavond vertelt De Mol bij Op1 over zijn terugkeer naar Kiev en de situatie daar.

  • De provincie Groningen moet voorbereid worden op een heropening van het Groningse gasveld zodat we komende winter genoeg gas hebben. Dat is het advies van de Mijnraad aan het kabinet. Staatssecretaris van Mijnbouw Hans Vijlbrief heeft tot nu toe steeds gezegd dat hij de gaswinning niet wil verhogen. Kan hij zich aan deze uitspraak houden nu Rusland de gaskraan nog verder dichtdraait? Dat vertelt hij vanavond bij Op1.

  • Overleden in 1977 maar nog altijd een superster: Elvis Presley. Volgende week gaat de film Elvis over zijn leven draaien, gemaakt door regisseur Baz Luhrmann. Vanavond al aan tafel: Elvis-fans Lammert de Bruin (verslaggever EenVandaag) die vertelt wat zijn nietmachine met The King te maken heeft en voormalig Idols-jurylid Henkjan Smits (nu dj NPO Radio 5). Over de aantrekkingskracht en niet aflatende populariteit van Elvis, over impersonators en over de muziek.

  • Schiphol gaat aankomende zomer vluchten schrappen. Waar de luchthaven dit eerder nog een uiterste maatregel noemde, is het nu toch echt nodig om de zomerdrukte het hoofd te bieden. Reiskoepel ANVR heeft in een reactie al aangekondigd naar de rechter te stappen. En niet alleen deze zomer zullen er minder vluchten zijn, want het kabinet wil dat de luchthaven op de lange termijn zeker 10 procent gaat inkrimpen, zo meldt de Telegraaf. Corendon-topman Steven van der Heijden reageert vanavond bij Op1.

  • Dutchbat-veteranen zijn in 1995 op een onmogelijke missie gestuurd naar Srebrenica. Dat onderschrijft het kabinet. Daarom komen premier Rutte en minister Ollongren van Defensie zaterdag met eerherstel als zij hun ‘’erkenning en waardering’’ zullen uitspreken voor de Dutchbatters. Veteranen Remko de Bruijne en Liesbeth Beukeboom waren erbij in Srebrenica en reageren vanavond bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV