Recensie: Father of the Bride is zonnige romantische komedie in swingend Miami

Recensie: Father of the Bride is zonnige romantische komedie in swingend Miami
Met Andy García en Gloria Estefan

Film :

Sinds 16 juni is de film Father of the Bride te zien op HBO Max. Je kunt je natuurlijk afvragen of een nieuwe verfilming nodig is, na beroemde versies uit 1950 (met Spencer Tracy en Elizabeth Taylor) en 1991 (met Steve Martin en Diane Keaton). Lees hier de filmrecensie van Father of the Bride.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Love is simple. Family is not."
Het koppel Billy (Andy García) en Ingrid (Gloria Estefan) wordt verrast door hun oudste dochter Sofia (Adria Arjona). Zij komt naar het zonnige Miami voor een bezoek en neemt een nieuwe vriend mee, Adan (Diego Boneta). Sterker nog: ze zijn al verloofd en hebben plannen voor een grote bruiloft en een nieuw leven in Mexico. De familieverhoudingen worden hevig op de proef gesteld terwijl de achtbaanrit van de huwelijksplanning naar het altaar raast.

Gloria Estefan, Andy García, Adria Arjona en Diego Boneta in de film 'Father of the Bride'

Beoordeling van Gid.tv: ★★★

Entertainment-score: 59% | IMDb ★ 5,9

Een splinternieuwe romantische komedie in zonnige sferen is altijd welkom. Waar de vorige verfilmingen van Father of the Bride zich braaf aan de plot van het gelijknamige boek hielden, heeft deze versie het verstandig in de vuilnisbak gegooid. Dat blijkt een frisse en juiste keuze; je kijkt weliswaar nog steeds naar een bruiloftfilm, maar wel met een iets andere insteek. In de cast wordt topacteur Andy García gematcht aan zangeres Gloria Estefan (een leuk weerzien), iets waar je vraagtekens bij zou kunnen plaatsen. Je voelt als kijker namelijk niet meteen chemie tussen de twee en Estefan is zeker geen Oscarwinnares. Ook de suffe finale, met Julio Iglesias en een cover van 'Quireme mucho', trekt de boel richting de afgrond. Wie zin heeft in makkelijk vermaak kan deze best checken, een voorzichtige drie sterren.

Cast
Naast Andy García (Ocean's Twelve) en Gloria Estefan (Glee) zijn ook Adria Arjona (Morbius), Isabela Merced (Instant Family) en Diego Boneta (Mean Girls 2) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Gary Alazraki (Club de Cuervos).

Vanaf 16 juni 2022 is de film Father of the Bride te zien op HBO Max. Genre: comedy, drama, romantiek. Tijdsduur: 117 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Father of the Bride is zonnige romantische komedie in swingend Miami of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV