Dinsdag in Op1: Goedele Liekens en Mart de Kruif over seksueel geweld in Oekraïne

Dinsdag in Op1: Goedele Liekens en Mart de Kruif over seksueel geweld in Oekraïne
De gasten van Op1 van dinsdag 5 juli

Kijktip :

Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 5 juli.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 5 juli

  • Niet alleen met wapens en bommen brengt Rusland Oekraïne schade toe. Meldingen van seksueel geweld door Russische soldaten komen zo vaak voor dat het geen uitzonderingen lijken. Seksuologe Goedele Liekens kwam dit weekend terug uit Oekraïne waar ze met zowel vrouwelijke als met mannelijke slachtoffers sprak. Aan oud-Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif vragen we of er sprake is van een achterliggend plan.

  • Nergens broeden zoveel grutto’s als in Nederland. Maar het aantal kuikens dat uitvliegt, neemt af. En er loeren nog meer gevaren, zo blijkt uit de film Grutto! die Ruben Smit en Ruurd Jelle van der Leij maakten over de reis van onze nationale vogel. Donderdag in de bioscopen, vanavond al schitterende beelden, mooie verhalen, maar ook een waarschuwing.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV