Vanavond op tv: nieuwe quiz Het Beste Antwoord en docu Hans van Manen

Vanavond op tv: nieuwe quiz Het Beste Antwoord en docu Hans van Manen
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 10 juli

Kijktip :

Vanavond kan je genieten van de bijzondere documentaire Hans van Manen - Just Dance the Steps, waarin de legendarische Nederlandse choreograaf Hans van Manen wordt gevolgd in aanloop naar zijn 90e verjaardag. Verder zie je op SBS6 de nieuwe quiz Het Beste Antwoord met Winston Gerschtanowitz. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 10 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: De kok en de directeur

NPO 2
19:25 uur

Wat is de rol van de citroen in de kunst en keuken op Sicilië? En is de rijke mix van culturen die Suriname kenmerkt ook terug te vinden op het bord en in de musea? Gedreven door smaken, kunst, architectuur en geschiedenis reizen Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum en Joris Bijdendijk, sterrenchef van restaurant Rijks, samen door diverse landen. In het nieuwe programma De kok en de directeur inspireren de twee gepassioneerde gastheren met smaak elkaar en de kijker met délicieuse kunstuitingen en monumentale gerechten. In ieder land dat Dibbits en Bijdendijk bezoeken, ontdekt het duo prachtige kunst en maken ze kennis met nationale, culinaire gerechten en ingrediënten. Ze ontmoeten kunstenaars en chefkoks en dwalen rond in musea en keukens en in depots en bij boeren. Taco en Joris zijn in Italië, op het eiland Sicilië. Taco heeft Joris hier mee naartoe genomen omdat dit eiland ooit zijn hart heeft gestolen. Op het eiland smelten kunst en gastronomie samen. De citroen staat hier centraal en dat is te merken. Op hun reis door de tijd, van Griekse tempels, Romeinse villa's en kunst van Caravaggio, komen ze overal de beroemde citrusvrucht tegen. En in de moderne kunst van Emilio Isgrò, maar ook in het citroenijs van ijsmagiër Corrado Assenza.


Sciencefictionfilm: Minority Report

Veronica
20:00 uur

In het jaar 2054 is misdaad bijna volledig uitgebannen in Washington. Een speciale politie-eenheid is in staat om criminelen op te sporen, voordat ze hun misdrijf begaan. John Anderton is een van de leden van deze speciale opsporingsinstantie. Als hij zelf wordt beschuldigd van een toekomstige moord, slaat hij op de vlucht om zijn onschuld te bewijzen.


Docu: Hans van Manen - Just Dance the Steps

NPO 2
20:15 uur

De legendarische Nederlandse choreograaf Hans van Manen viert in juli 2022 zijn negentigste verjaardag. Reden voor de publieke omroep om in diverse programma's aandacht aan hem te besteden. Eén daarvan is de documentaire Hans van Manen - Just Dance the Steps. Willem Aerts volgde het icoon van de internationale danswereld in de aanloop naar deze mijlpaal. De onstuitbare energie van Hans van Manen blijkt uit alle scènes. Of hij nu een stuk repeteert met zijn dansers, luncht met het Nationale Ballet, of na veertig jaar verhuist naar een zeer ruim en luxueus appartement, zijn respectabele leeftijd zit hem allesbehalve in de weg. Onlangs zagen we ook al de vijfdelige serie Erwin Olaf eerst Hans van Manen bij de publieke omroep. In deze vijfdelige serie volgden we de totstandkoming van een tentoonstelling van Olaf over Van Manen, waarin het werk van de choreograaf centraal stond. De vriendschap van de mannen gaat terug tot 1983, en Van Manen was lange tijd de leermeester van Olaf in diens zoektocht naar een eigen stijl.


Nieuw: Het beste antwoord

SBS 6
20:30 uur

Hoeveel drielingen werden er geboren in 2021? In hoeveel landen rijden ze links? En hoeveel atleten deden er mee aan de meeste recente Olympische Spelen? De kans dat je het exacte antwoord, is niet zo groot. In de quiz Het beste antwoord is dat geen probleem. Zolang de spelers maar nooit het verst verwijderd zijn van dat juiste antwoord, zijn zij veilig. In elke aflevering van Het beste antwoord nemen twintig Postcode Loterij-spelers het tegen elkaar op. Ze hebben maar één doel: op elke vraag een antwoord geven dat zo juist mogelijk is… in ieder geval beter dan dat van de rest! Wie geeft de beste antwoorden en gaat naar huis met 25.000 euro? De quiz staat onder leiding van presentator Winston Gerschtanowitz. Ronde 1 bestaat uit tien kennisvragen, die altijd een getal hebben als antwoord. De kandidaat die met zijn antwoord het dichtst bij het juiste antwoord zit, gaat rechtstreeks door naar de tweede ronde. De kandidaat die het verst bij dit antwoord vandaan zit, ligt uit het spel. De tien overgebleven kandidaten spelen ronde 2, volgens hetzelfde principe. Vijf kandidaten spelen de halve finale en slechts twee de finale. Wie in die finale als eerst twee keer het beste antwoord geeft, wint.


Docu: Shanghai in lockdown

NPO 2
21:09 uur

Dit voorjaar ging Nederland helemaal van het slot en leek de coronapandemie definitief bezworen te zijn. Hoe anders was dat in de miljoenenstad Shanghai in China. De korte documentaire Shanghai in lockdown laat ons zien hoe de vlag er daar bij hing in de lente. De jonge Chinese Ke hield in het voorjaar van 2022 een videodagboek bij om te laten zien hoe de lockdown in Shanghai in zijn werk ging. Een goede relatie met de sleutelbewaarder van de hekken rond haar buurt bleek in deze periode van essentiële waarde te zijn. Ke was voor wetenschappelijk onderzoek in Shanghai toen de rigoureuze lockdown werd afgekondigd. Ze probeerde op alle mogelijke manieren naar huis te komen, zonder succes. Samen met haar buurtgenoten probeerde ze er het beste van te maken en de grenzen op te zoeken van wat mogelijk was.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV