Zondag 17 juli in Reizen Waes Wereldsteden: Tom Waes in Londen

Zondag 17 juli in Reizen Waes Wereldsteden: Tom Waes in Londen
Op pad door Engelse hoofdstad

Kijktip :

In de tweede aflevering van Reizen Waes Wereldsteden bezoekt Tom Waes een stad die veel Nederlanders ook wel zullen kennen: Londen, de hoofdstad van Engeland. Tom probeert ons de verschillende gezichten van Londen te laten zien.

Reizen Waes Wereldsteden in Londen gemist? Kijk de hele aflevering terug via Gids.tv.

Voetbal en Big Ben
Bij Londen denken we aan de talloze voetbalclubs die zich er bevinden, maar ook aan Buckingham Palace, Hyde Park, de London Eye, het Palace of Westminster en natuurlijk de symbolen van de stad: de Big Ben en de Tower Bridge. Met meer dan negen miljoen inwoners is Londen de grootste stad van West-Europa, nog groter dan Parijs dus.

Aantrekkingskracht
Londen heeft een enorme aantrekkingskracht op mensen vanuit de hele wereld. De ideale speeltuin dus voor Tom, die op zoek gaat naar de verschillende gezichten van deze stad. Zo belandt Waes ondermeer op een cursus 'English manners' en bij de grootste fan van de Britse royals. Tom beleeft ook een unieke avond in de Jamaicaanse wijk Brixton en bij 'bare knuckle boxers' in Oost-Londen.

Reizen Waes Wereldsteden is zondag 17 juli om 20.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Reizen Waes terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's