Maandag in Op1: Hubert Bruls, Eppo van Nispen blikken vooruit op Vierdaagse

Maandag in Op1: Hubert Bruls, Eppo van Nispen blikken vooruit op Vierdaagse
Dit zijn de gasten van maandag 18 juli

Kijktip :

Maandagavond presenteren Charles Groenhuijsen en Elles de Bruin de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 18 juli.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van maandag 18 juli

  • Een unicum: de Nijmeegse Vierdaagse duurt drie dagen. De organisatie activeert het hitteprotocol dat in 2006 is opgesteld, nadat twee lopers overleden na het lopen in de hitte. Morgen zal het nog warmer zijn. In Op1 blikken we vooruit samen met burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls, hoogleraar fysiologie Maria Hopman en directeur Beeld en Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer, die pareltjes meeneemt uit het Vierdaagse archief.
  • Omdat de hitte schade en letsel kan veroorzaken, schakelt het KNMI morgen code oranje in. Dat is pas de tweede keer dat dit in Nederland wordt afgekondigd. Wat staat ons morgen te wachten? Dit wordt besproken met weervrouw Marjon de Hond en hoogleraar fysiologie Maria Hopman
  • De droogte in Nederland zo nijpend dat Vitens op bepaalde plekken geen nieuwe contracten met zakelijke klanten kan afsluiten. Als er niets verandert, vreest het waterleidingbedrijf dat voor miljoenen Nederlanders in de toekomst de drinkwatervoorziening in gevaar komt. Kan dit nog voorkomen worden? Directeur van het waterleidingbedrijf Jelle Hannema schuift samen met weervrouw Marjon de Hond aan bij Op1.
  • Vijf jaar gevangenisstraf en TBS voor de poging tot moord op Willem Groeneveld. De twee veroordeelden, die elkaar leerden kennen bij een coronademonstratie, gooiden doelbewust twee molotovcocktails bij de journalist naar binnen.Saskia Belleman volgt de zaak op de voet.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's