Recensie: Nope is originele en toffe scifi van horrorregisseur Jordan Peele

Recensie: Nope is originele en toffe scifi van horrorregisseur Jordan Peele
Een visueel meesterwerk door Nederlandse cinematograaf Hoyte van Hoytema

Film :

Vanaf 18 augustus is de film Nope te zien in de Nederlandse bioscopen. De verwachtingen zijn hooggespannen als topregisseur Jordan Peele weer met nieuw werk komt, dit keer meer sciencefiction en minder horror. Maak je klaar voor een mysterieuse, bloedstollende en visuele achtbaanrit. Lees hier de filmrecensie van Nope.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

What’s a bad miracle?
Het verhaal volgt enkele inwoners aan de eenzame kloof van het binnenland in Californië. Broer OJ en zus Emerald zijn als paardentrainers betrokken bij het maken van een nieuw filmproject, maar de zaken gaan niet zo goed. Ze worden vervolgens getuige van een griezelige en huiveringwekkende ontdekking.

Daniel Kaluuya, Keke Palmer en Brandon Perea in de film 'Nope'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,4

Alleen al voor het visuele aspect is Nope (vooral in IMAX) een dikke aanrader, want de combinatie Jordan Peele en de Nederlandse cinematograaf Hoyte van Hoytema, die ook bij deze film meesterlijk werk aflevert, is absoluut goud. De cast is erg goed met onder andere Daniel Kaluuya - in een weer totaal andere rol als zijn Oscarwinnende voorganger Get Out - als boegbeeld van de film. Wie keiharde antwoorden wil wordt met dit mysterie toch licht teleurgesteld. Dat is dan ook gelijk de grootste kracht van Nope: antwoorden krijg je eigenlijk niet. De finale gaat over-de-top en zal misschien niet iedereen behagen, maar de beleving, het geluid, en het avontuur zijn onvergetelijk. Vier sterren.

Cast
Naast Daniel Kaluuya (Black Panther) en Keke Palmer (Hustlers) zijn ook Brandon Perea, (The AO), Michael Wincott (Westworld) en Steven Yeun (Minari) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jordan Peele (Us).

Vanaf 18 augustus 2022 is de film Nope te zien in de bioscopen. Genre: Sciencefiction, Drama, Horror. Tijdsduur: 130 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV