Serierecensie: Lord of the Rings: The Rings of Power is rommelig en wonderschoon

Serierecensie: Lord of the Rings: The Rings of Power is rommelig en wonderschoon
Het prachtige Midden-Aarde in alle pracht en praal

Film :

Vanaf 14 oktober staat het volledige eerste seizoen van Lord of the Rings: The Rings of Power op Prime Video. De glorietijden van Midden-Aarde zijn onder ons en Moria is mooier dan ooit tevoren. Toch duurt dat niet zo heel lang meer... Lees hier onze eerste indruk van Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Tweede Era
In een tijd van relatieve rust en vrede binnen de Tweede Era van Midden-Aarde volgen we een groep helden op een bijzondere en epische reis. Ze zijn op weg om de gevaarlijke confrontatie aan te gaan met een lang gevreesd kwaad, dat weer de kop opsteekt. Zo willen ze voorkomen dat Midden-Aarde in duisternis verhuld raakt.

het uitzicht over Tirion uit de eerste trailer van 'The Rings of Power'. Bron: Prime Video

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 6,9

Het zijn zware schoenen om te vullen, die van Peter Jackson die alom geprezen werd om zijn werk aan de Lord of the Rings films. Het lukt deze serie, waar een gigantische bak geld tegenaan is gesmeten, dan ook niet om dat niveau aan te tikken. De serie vliegt in sneltreinvaart over de kaart van Midden-Aarde heen en de verschillende verhaallijnen komen uiteindelijk niet echt lekker uit de verf. De serie heeft heel lang nodig om uit de startblokken te komen: uiteindelijk zelfs vijf afleveringen, die eigenlijk alle vijf teleurstellen. Uiteraard is het budget heel goed te zien in deze film: het ziet er echt wonderschoon uit en de soundtrack bestaat uit muziek die je eigenlijk direct in je hart sluit. Maar dan rijst de vraag: kan deze serie alleen op basis van zijn looks zijn hoge verwachtingen echt waarmaken? Het antwoord is helaas nee: Rings of Power is ook zeker niet slecht, maar we hopen toch dat het tweede seizoen de stijgende lijn van de laatste afleveringen echt meeneemt. 3 sterren.

Cast
Naast Cynthia Addai-Robinson (Arrow) en Benjamin Walker (The Ice Road) zijn ook Morfydd Clark (Crawl) en Ismael Cruz Cordova (Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities) te zien in deze serie. Deze productie is ontwikkelt door Patrick McKay en John D. Payne.

Vanaf 13 oktober is het volledige seizoen 1 van Lord of the Rings: The Rings of Power te streamen op Prime Video. Genre: fantasy, drama, actie. Totaal aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 60 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's