Vanavond op tv: diefstal Marion ontdekt in Expeditie Robinson, Tegenlicht over ASML

Vanavond op tv: diefstal Marion ontdekt in Expeditie Robinson, Tegenlicht over ASML
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 12 september

Kijktip :

Vanavond krijgen we te zien hoe de diefstal van Marion Pauw (ze nam een groot deel van de voedselvoorraad mee) wordt ontdekt in Expeditie Robinson. Verder onder meer een aflevering van Tegenlicht over ASML. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 12 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: De burgerwacht

NPO 2
20:25 uur

Het ontstaan van burgerwachten is in Nederland een duidelijke trend. Haast geen dorp of wijk blijft verschoond van het bord 'WhatsApp Buurtpreventie'. Filmmaker Frans Bromet is geboeid door dit fenomeen en gaat in de documentaire De burgerwacht mee op patrouille met de buurtpreventie in Rhoon-Noord, onder de rook van Rotterdam. In hoeverre is een dergelijke burgerwacht wenselijk? Hoe gaat het lokale bestuur hiermee om? En waar ligt de grens tussen burgerplicht en bemoeizucht?

Veronica Offside: comeback Jan Boskamp

Veronica
20:25 uur

Wilfred Genee kondigde het al aan in Vandaag Inside: analist Jan Boskamp keert terug op Veronica. In de voetbaltalkshow Veronica Offside zal de bij velen geliefde Boskamp vanavond zijn opwachting maken om de gebeurtenissen van het weekend door te nemen. De afgelopen tijd was Boskamp veelvuldig te zien op RTL 7; niet alleen bij wedstrijden, maar ook in het praatprogramma VTBL. Nu RTL daar de stekker uit heeft getrokken heeft Boskamp zijn agenda vrij om weer aan te schuiven bij Genee.

Expeditie Robinson: diefstal Marion wordt ontdekt

RTL 4
20:30 uur

Vanavond is de derde aflevering van dit seizoen van Expeditie Robinson te zien op RTL 4. Fans zullen er reikhalzend naar uitkijken, want wat zijn de gevolgen van de geniepige actie die Marion Pauw vorige week uithaalde? Vanavond wordt de diefstal van Marion ontdekt. Dit zorgt voor heftige emoties en vooral: honger. Het spel gaat echter ook gewoon verder en de teams zijn wederom in rep en roer als er weer flessenpost aanspoelt. Ze krijgen opnieuw de opdracht om een captain aan te wijzen.

Slot: Het Familiediner

NPO 1
21:25 uur

Vanavond is de laatste aflevering van dit seizoen van Het Familiediner te zien. Misverstanden, ze komen in de beste families voor. Zo ook in de familie van Heaven en Rudy. Zij slaan de handen ineen voor een verzoeningspoging tussen Femke en haar broer Imke, die na de asverstrooiing van hun moeder al ruim zeven jaar geen contact meer hebben met elkaar. Lukt het Bert van Leeuwen om hier verandering in te brengen?

Tegenlicht: het geheim van ASML

NPO 2
22:20 uur

Wie zijn de mensen achter de meest geavanceerde machines in de geschiedenis van de mensheid? In Brabant staat een van ’s werelds grootste aanjagers van technologische vooruitgang: ASML. Het levert machines die chips maken op een schaal van maar enkele nanometers. Tegenlicht kreeg toegang tot het reilen en zeilen bij het high-tech bedrijf en volgde een aantal medewerkers. Want het meest waardevolle bedrijf van Nederland is net zo belangrijk als onbekend.

Actuele video's

Meer actuele video's