Nieuw seizoen De Grote Kleine Treinencompetitie begint zaterdag op NPO 1

Nieuw seizoen De Grote Kleine Treinencompetitie begint zaterdag op NPO 1
Wie bouwt de mooiste modelspoorbanen?

Kijktip :

In het tweede seizoen van De Grote Kleine Treinencompetitie gaat André van Duin samen met juryleden Evan Daes en Joyce van Diepen weer op zoek naar de beste modelspoorbaanbouwers van Nederland. Zes teams strijden onder leiding van hun teamcaptain tegen elkaar om de mooiste en meest creatieve modelspoorbaan te realiseren.

De Grote Kleine Treinencompetitie gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Verplichte elementen
Nieuw in het tweede seizoen is dat de jury de lat hoger heeft gelegd voor de bouwers; ieder team krijgt te maken met verplichte elementen die ze moeten verwerken in het ontwerp van hun modelspoorbaan. Een bekend onderdeel dat dit seizoen terugkeert is de dwarsligger, een object dat de teams in hun modelspoorbaan moeten gebruiken en hun improvisatietalent test. Dit levert voor het winnende team van de dag gelijk een voordeel op: een half uur langer doorbouwen dan de andere teams.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering is het thema Beroemde Treinreizen. Team Oranje kiest voor de Rocky Mountaineer in Canada, Team Blauw voor de Zwitserse Glacier Express en Team Beige gaat voor de Rheingold Express. Drie dagen om een modelbaan te maken blijkt niet eenvoudig voor de teams. De ambities zijn groot en niet ieder team is in staat deze te verwezenlijken. Uiteindelijk vertrekt één team naar huis.

Het nieuwe seizoen van De Grote Kleine Treinencompetitie is vanaf zaterdag 8 oktober wekelijks rond 20.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van De Grote Kleine Treinencompetitie terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV