Wielrennen: Ronde van Lombardije 2022 live op tv en online

Wielrennen: Ronde van Lombardije 2022 live op tv en online
Laatste koersen van het wielerseizoen

Sport :

Het wielerseizoen is alweer bijna voorbij en dat betekent dat de Ronde van Lombardije weer voor de deur staat. Het peleton verplaatst zich naar de regio in Italië voor een koers van iets meer dan 250 kilometer. De koers is zaterdag 8 oktober te zien op Eurosport 1 en online via discovery+.

Lees ook de volledige wieleragenda van 2022 op Gids.tv.

Bergamo naar Como
De start vind plaats in de Italiaanse plaats Bergamo, waarna we over 253 kilometer vijf toppen tegenkomen en in de finale ook nog eens drie toppen, waarvan de meest interessante waarschijnlijk de Civiglio (4,1 kilometer over 10%) is. De finish is in Como.

Tijdschema Ronde van Lombardije

  • 09.55 uur: start uitzending op discovery+
  • 10.10 uur: start koers
  • 11.00 uur: start uitzending op Eurosport 1
  • 17.00 uur: finish koers (verwacht)

Bekijk hier op welk kanaal Eurosport 1 bij jouw tv-aanbieder te vinden is.

Favorieten
De grote favoriet van deze ronde is Tadej Pogaçar. De Sloveen zal na dit prachtige seizoen nog één slag willen slaan, maar hij is zeker niet onverslaanbaar. Enrico Mas maakt bijvoorbeeld ook kans, net als onze eigen Bauke Mollema, die in eendagskoersen als deze ook altijd uitstekend is. Ook Tourwinnaar Jonas Vingegaard is aanwezig in Italië.

De Ronde van Lombardije is op zaterdag 8 oktober vanaf 09.50 uur te zien op Eurosport 1 (vanaf 11.00 uur) en online via discovery+. De samenvatting vind je bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV