Dinsdag in Op1: Michiel Driebergen & Rob de Wijk over raketaanvallen van Rusland

Dinsdag in Op1: Michiel Driebergen & Rob de Wijk over raketaanvallen van Rusland
Dit zijn de gasten van dinsdag 11 oktober

Kijktip :

Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 11 oktober

  • In de ziekenhuizen ligt het hoogste aantal coronapatiënten in maanden tijd, en het aantal coronabesmettingen loopt op. Minister Ernst Kuipers verhoogt het alarmniveau. Hoe belangrijk is het om de herhaalprik te nemen, en voor wie? Dat bespreken we in Op1 met viroloog Marion Koopman.

  • Opnieuw heeft Rusland woningen, scholen en medische voorzieningen in Oekraïne met raketten beschoten. Correspondent Michiel Driebergen was vorige week nog in bevrijd Oekraïens gebied en trof daar de bevolking. Ondertussen zegt Rusland te gaan reageren op toenemende betrokkenheid van het Westen, en komt vanmiddag de G7 bij elkaar over de raketaanvallen op Oekraïne. Is de oorlog aan het veranderen? Driebergen schuift samen met hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk aan bij Op1.

  • ‘De vorstin naast de rode loper’, zo werd koningin Juliana ook wel genoemd. Het is bijna 75 jaar geleden dat ze werd ingehuldigd als koningin van Nederland en ter ere van dat jubileum wordt er deze week een tentoonstelling over haar leven geopend in de Nieuwe Kerk. Wat typeerde haar bijzondere koningschap? Historicus Herman Pleij vertelt er vanavond over.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV