Vanavond op tv: start Kamp van Koningsbrugge Special Edition, PSV - FC Zürich

Vanavond op tv: start Kamp van Koningsbrugge Special Edition, PSV - FC Zürich
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 13 oktober

Kijktip :

Vanavond kun je je hele televisieavond vullen met voetbal, zowel Feyenoord als PSV komt in actie in de Europa League. Maar ben je geen voetbalfan, dan kun je ook kijken naar BN’ers in Kamp van Koningsbrugge Special Edition, het koningspaar in Zweden, een goede film of interessante documentaire… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 13 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Feyenoord - FC Midtjylland

Veronica
18:40 uur

Voorbeschouwing en vanaf 18.45 uur live verslag van de wedstrijd Feyenoord - FC Midtjylland in Groep F van de Europa League. Het duel is ook live te zien op ESPN 2 en online op KIJK.nl en de livestream via Gids.tv. Vorige week donderdag gingen de Rotterdammers al op bezoek bij FC Midtjylland, in Denemarken. Bij rust stond Feyenoord met 0-2 voor dankzij treffers van Sebastian Szymański en Orkun Kökçü. Een mooie overwinning leek dus in de maak, ware het niet dat Midtjylland in de tweede helft volledig terugkwam. Gustav Isaksen en Juninho tekenden voor een 2-2 eindstand. Groep F is zonder twijfel de spannendste groep van de Europa League. Na drie speelrondes hebben alle ploegen namelijk precies evenveel punten, vier. Toch zijn er wel wat verschillen aan te wijzen op basis van het doelsaldo. Feyenoord gaat aan kop dankzij de 6-0 overwinning op Sturm Graz; de Oostenrijkers staan door deze oorwassing juist onderaan.

Special: NOS Koningspaar in Zweden

NPO 2
19:27 uur

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 oktober een staatsbezoek aan Zweden. Op de laatste dag van het staatsbezoek brengt de NOS de hoogtepunten in beeld. Malou Petter presenteert het programma, spreekt met gasten en doet verslag. Al sinds de zeventiende eeuw hebben Nederland en Zweden goede betrekkingen. Een voorbeeld is het Zweedse oorlogsschip de Vasa, dat in opdracht van de toenmalige Zweedse koning door een Nederlandse scheepstimmerman werd ontworpen en gebouwd. Het bezoek aan het Vasamuseum is een van de vele activiteiten van het koningspaar in Zweden. Duurzaamheid en de energietransitie zijn ook belangrijke thema's tijdens dit staatsbezoek. Zo gaat het koningspaar in Stockholm langs bij een van de grootste energiebedrijven van Scandinavië en bij een science park in Gotenburg. Ook staat een vaartocht met een elektrische draagvleugelboot op het programma. Daarnaast zijn er traditionele onderdelen, zoals de ceremoniële ontvangst bij het paleis door koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia, het staatsbanket met toespraken door beide staatshoofden en ontmoetingen met hoogwaardigheidsbekleders en de Nederlandse gemeenschap in het land.

Terug: Het Roer Om

SBS 6
20:29 uur

Vanaf vanavond is het gloednieuwe, derde seizoen van Het Roer Om te zien op SBS6. In deze variant op Ik vertrek volgen we Nederlandse stellen die huis en haard achterlaten en aan een groot avontuur beginnen in het buitenland. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen leren we Serge en Tessa kennen. Zij hebben hun oog laten vallen op een oude villa in Zuid-Spanje. De aankoop is volledig via internet beklonken en ze zijn van plan om het prachtige pand om te toveren tot een luxe bed & breakfast. Zoals wel vaker gebeurt met online aankopen blijken Serge en Tessa een kat in de zak te hebben gekocht. Als vervolgens de verbouwing ook totaal niet volgens plan verloopt, gaan alle alarmbellen af. Wordt dit het zoveelste Nederlandse stel dat zich vertild aan hun buitenlandse avontuur?

Nieuw: Kamp van Koningsbrugge Special Edition

NPO 1
20:34 uur

Na een aantal succesvolle reguliere edities van Kamp van Koningsbrugge is vanaf vanavond het nieuwe Kamp van Koningsbrugge Special Edition te zien. Hierin wordt een groep BN'ers onderworpen aan de zware training van de commando's. De bekende burgers worden onder de vakkundige leiding van het inmiddels welbekende commando-duo, Ray en Dai, aan deze extreme opleiding onderworpen. Ook deze cursisten worden zowel fysiek als mentaal flink uitgedaagd door een special-forces eenheid. Jeroen zorgt voor de mentale ondersteuning tijdens de training. Wie van de bekende burgers lukt het om het einde te halen van deze beproeving?

Deelnemers

  • Ruben Annink (zanger)
  • Edino van Dorsten ('kind van Ruinerwold'/spreker)
  • Iris Enthoven (presentatrice/YouTuber)
  • Natasja Gibbs (presentatrice/journalist)
  • Niels Gomperts (acteur)
  • Celine Huijsmans (presentatrice/radiopersoonlijkheid)
  • Tarikh Janssen (acteur)
  • Daphne Koster (oud-Oranjeleeuwin/manager Ajax-vrouwen)
  • Wouter Prudon (drummer Chef'Special)
  • Boris Schreurs (oud-Drag Race Holland-finalist, bekend als My Little Puny)

Live: PSV - FC Zürich

Veronica
20:55 uur

Direct na de wedstrijd Feyenoord - FC Midtjylland gaat de Europa League-avond op Veronica door met PSV - FC Zürich, in Groep A van het tweede Europese toernooi. Het duel is ook live te zien op ESPN 2 en online op KIJK.nl en de livestream via Gids.tv. PSV zal FC Zürich vol zelfvertrouwen ontvangen in het Philips Stadion, want de uitwedstrijd van vorige week was een succes voor de Eindhovenaren. In Zwitserland werd met maar liefst 1-5 gewonnen. Trainer Ruud van Nistelrooij gunde Yorbe Vertessen een basisplaats, die dat vertrouwen terugbetaalde met twee treffers. Ook Cody Gakpo scoorde twee keer; Xavi Simons maakte de vijfde treffer. PSV kan goede zaken doen met het oog op overwintering in de Europa League. Ze hebben pas twee wedstrijden gespeeld, maar kunnen bij winst een voorsprong van drie punten op FK Bodø/Glimt pakken. Daarbij dient wel aangetekend te worden dat PSV nog twee keer tegen het ijzersterke Arsenal moet spelen, dus ze kunnen de punten goed gebruiken.

Docu: Lazy Duck

NPO 2
22:19 uur

Wat gebeurt er met je als je als enige de waarheid kent en mensen geloven je niet? Als de overheid besluit om je te vervolgen en jij je onschuld moet bepleiten zonder daarvoor sluitend bewijs te hebben? Dat onderzoekt de true crime-documentaire Lazy Duck aan de hand van de rechtszaak tegen Peter Putker. Putker wordt ervan beschuldigd zijn vrouw tijdens hun zeilreis op de Lazy Duck te hebben vermoord. De Colombiaanse justitie gelooft Peter niet als hij vertelt over een roofmoord door piraten, waarbij hij zelf ook gewond is geraakt. Zij denken dat hij dit verzint of in scène heeft gezet om zichzelf vrij te pleiten. Punt is dat er geen getuigen zijn en Peter de enige is die kan vertellen wat er precies is gebeurd. Het Nederlandse OM neemt de zaak over, maar mocht zijn relaas in twijfel worden getrokken dan is hij geheel afhankelijk van het Colombiaanse onderzoek. Gedurende het verloop van de rechtszaak in Nederland zien we hoe Peter is overgeleverd aan de interpretaties van anderen over wat er die avond heeft plaatsgevonden. Dit rechtbankdrama laat minutieus zien hoe de rechtsstaat in zijn werk gaat in een zaak waarin de bewijslast op verschillende manieren uitgelegd kan worden.

Filmdrama: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

SBS 9
22:24 uur

Wanneer in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri maanden voorbij gaan zonder dat de dader van de moord op haar dochter gevonden wordt, doet Mildred Hayes een stoutmoedige zet. Ze laat een controversiële tekst gericht op William Willoughby, het hoofd van de politie, zetten op drie billboards langs de weg die naar het stadje leiden. Wanneer officier Dixon, een kinderachtig moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt bij de zaak, verergert de strijd tussen Mildred en de politie van Ebbing.

Actuele video's

Meer actuele video's