Briljant filmdrama Three Billboards Outside Ebbing, Missouri donderdag op SBS9

Briljant filmdrama Three Billboards Outside Ebbing, Missouri donderdag op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Frances McDormand won begin 2021 haar derde (!) Oscar voor Beste Actrice voor haar prachtige rol in Nomadland. De vorige keer dat ze het gouden beeldje won was niet ver daarvoor: in 2018 werd ze beloond voor haar fenomenale vertolking in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Deze film is donderdag te zien op SBS9 en je kunt Three Billboards Outside Ebbing, Missouri streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, zet Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken - gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Met Three Billboards Outside Ebbing, Missouri leverde regisseur en scenarist Martin McDonagh een adembenemende film met briljante acteerprestaties af. Frances McDormand laat keer op keer zien één van de beste Hollywoodactrices van de laatste veertig jaar te zijn, en dat doet ze ook weer met deze film. Na een relatief onderkoeld begin escaleert de situatie tussen haar en haar tegenspelers al snel, met bizarre en verstrekkende gevolgen. Ondanks enkele komische scènes is het toch vooral het bittere drama dat overheerst. Indrukwekkend en onvergetelijk.

Cast
Naast Frances McDormand (Nomadland) en Sam Rockwell (Vice) zijn ook Woody Harrelson (Midway), Abbie Cornish (Geostorm) en Lucas Hedges (Manchester by the Sea) te zien in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Deze film is geregisseerd door Martin McDonagh.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is donderdag 13 oktober om 22.20 uur te zien op SBS9. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 115 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV