Recensie: Rosaline is een koninklijk cadeau met Kaitlyn Dever als middelpunt

Recensie: Rosaline is een koninklijk cadeau met Kaitlyn Dever als middelpunt
Goed idee, veilige uitvoering

Film :

Vanaf 14 oktober staat de film Rosaline op Disney+. We kennen allemaal het verhaal van de wereldberoemde Romeo en Juliet, maar dat koppeltje heeft natuurlijk niet altijd bestaan. Wist je bijvoorbeeld dat er ook een andere geheime liefde bestond? Dit is het verhaal van haar. Lees hier de recensie van Rosaline.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Gedumpt of niet?
Een komische hervertelling van Shakespeare's 'Romeo and Juliet', verteld vanuit het oogpunt van Romeo's gedumpte ex, Rosaline, de vrouw van wie Romeo zegt te houden voordat hij voor Julia valt.

Kaitlyn Dever als Rosaline en Sean Teale als Dario in 'Rosaline'. Bron: Hulu/Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 6,1

Het idee van Rosaline is op papier een geweldig idee: vertel het verhaal van de voormalig geliefde van misschien wel de bekendste mannelijke wederhelft van een liefdeskoppel ooit in de geschiedenis van de mensheid. Kaitlyn Dever is daarvoor een perfecte kandidaat, hebben we gezien in bijvoorbeeld Booksmart, en ook hier laat ze het weer zien: een "unlikable" karakter waar je aan de ene kant iets voor gaat voelen en aan de andere kant ook een verschrikkelijk hekel aan hebt. Daar hebben we dan ook niks over te klagen. Toch is de uitvoering een beetje simpel, anders gezegd: safe. De reveals komen redelijk snel in de film (al binnen een half uur), waardoor de tweede akte een beetje gaat slepen. De finale is grappig en goed, maar ook voorspelbaar. 3 sterren.

Cast
Naast Kaitlyn Dever (Booksmart) en Kyle Allen (West Side Story) spelen ook Isabela Merced (Instant Family), Minnie Driver (Good Will Hunting) en Bradley Whitford (Tick, tick... Boom!) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Karen Maine (Yes God Yes).

Vanaf 14 oktober 2022 is Rosaline te kijken op Disney+. Genre: komedie, drama. Tijdsduur: 96 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV