Vanavond op tv: grote finale LEGO Masters en verslag Amsterdam Dance Event

Vanavond op tv: grote finale LEGO Masters en verslag Amsterdam Dance Event
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 22 oktober

Kijktip :

Vanavond is het eindelijk zo ver: de langverwachte spectaculaire finale van LEGO Masters. Wekenlang hebben de teams gebouwd alsof hun leven ervan afhing, en vanavond gaat één duo er met de prijs vandoor. En verder zie je een verslag van het Amsterdam Dance Event op NPO3Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 22 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: RKC Waalwijk - Ajax

ESPN
18:45 uur

Voorbeschouwing vanaf 18.25 uur, live verslag vanaf 18.45 uur. Op zaterdag 22 oktober spelen Ajax en RKC Waalwijk in de elfde speelronde van de Eredivisie tegen elkaar in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. De ploeg van Alfred Schreuder staat al een tijdje onder grote druk van buitenaf en de trainer was er vorige week na een klinkende overwinning tegen Excelsior duidelijk over: hij bepaalt wie er speelt en hoe er wordt gespeeld. Hopen voor de Amsterdammers dat deze tactiek opnieuw leidt tot een klinkende overwinning om met vertrouwen de laatste fase van de Champions League in te gaan.

Bekijk het complete speelschema van Ajax.

Voorbeschouwing
De voorbeschouwing van de wedstrijd (met analyse en interviews) start om 18.25 uur op ESPN. Na de wedstrijd zijn interviews en analyses te zien op ESPN. In NOS Studio Sport Eredivisie is vanaf 22.20 uur een uitgebreide samenvatting te zien.

Filmdrama: Fight Club

Veronica
20:00 uur

Jack ontmoet Tyler Durden, een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie. Tyler gelooft dat zelfverbetering voor de zwakken is. Het is zelfvernieling dat het leven meer waarde geeft. Samen met Tyler richt Jack de ultieme vorm van (ont)spanning op: Fight Club, waar mannen het beest in zichzelf loslaten in vuistgevechten. Het bevrijdende effect op de mannen doet een vreemd soort kameraadschap ontstaan, die al snel gevaarlijke vormen aanneemt.

LEGO Masters: finale

RTL 4
20:05 uur

Na een spannend seizoen is het vanavond tijd voor de grote finale van LEGO Masters. De kijkcijfers vielen dit derde seizoen behoorlijk tegen, maar dat zal de hunkering naar de winst voor de overgebleven teams niet minder maken. De drie allerbeste teams van Nederland en België strijden om de titel LEGO Masters 2022, een reis naar LEGO House in Denemarken en 25.000 euro. Ze krijgen alle vier miljoen steentjes tot hun beschikking om in achtentwintig uur het allermooiste bouwwerk van hun leven te bouwen. In LEGO Masters krijgen deelnemers te kans om de mooiste en meest bijzondere bouwwerken te maken van de beroemde Deense steentjes. Ze krijgen in elke aflevering twee opdrachten en de bouwers die uitblinken in originaliteit en kwaliteit stromen door. De creaties worden beoordeeld door 'Brickmaster' Esmee Kuenen.

Start: Villa Oranje, S2

Bron: Videoland

Videoland
Nu te streamen

Ronald Koeman, Wim Kieft, Hans van Breukelen en Jan Wouters werden in 1988 Europees Kampioen: een ongeëvenaarde Oranje prestatie die Nederland totaal op z’n kop zette. Vergezeld door co-host en recordinternational Wesley Sneijder reist Frank Evenblij met deze Oranjehelden af naar Portugal om terug te blikken op dit legendarische toernooi. Met de gouden generatie van toen halen ze herinneringen op, bespreken ze hoogte- en dieptepunten uit hun roemrijke carrières van de afgelopen 35 jaar en er wordt natuurlijk vooruitgeblikt naar het aankomende WK in Qatar. Bekijk hier waar je Villa Oranje kunt kijken.

Start: The Responder

Canvas
20:40 uur

Vanavond gaat de Britse thrillerserie The Responder van start op Canvas. Wekelijks is een dubbele aflevering van deze serie te zien op de Vlaamse zender. De hoofdrol wordt gespeeld door niemand minder dan Martin Freeman (Sherlock, The Hobbit, Fargo). Chris Carson moet op zoek naar Casey, een jonge vrouw die verdwenen is. Wanneer hij een andere oproep krijgt, over de plotse dood van een oude vrouw, steelt Chris medicijnen van het slachtoffer. Zijn mentale toestand is namelijk niet goed en zijn vrouw maakt zich zorgen over hem. Daarnaast wordt Chris in het oog gehouden door collega-agenten, die denken dat hij corrupt is. Intussen is Chris Casey op het spoor, maar hij is bezorgd dat Carl Sweeney, de vriend van Casey, slechte bedoelingen met haar heeft en raadt haar aan de stad te verlaten.

Verslag: Amsterdam Dance Event 2022

NPO 3
22:02 uur

Wie zijn de dj’s van dit moment? Wat is ná corona de staat van het nachtleven en hoe divers is de programmering van het Amsterdam Dance Event? Presentatoren Vera Siemons en Justin Verkijk geven in het programma Amsterdam Dance Event: Children of the Night antwoord op deze vragen. Vanuit het Volkshotel in Amsterdam komt een dynamische uitzending over het Amsterdam Dance Event: 's werelds grootste event op het gebied van elektronische muziek. Met heel veel aandacht voor muziek en dj's (denk aan: Metropole Orkest met Suzanne Ciani, Meetsysteem en Eric Prydz). De nachtburgermeester van Amsterdam komt langs en er zijn mini-reportages te zien over dj's Young Marco en De Schuurman. Het Amsterdam Dance Event is een muziekconferentie, festival en het wereldwijd ontmoetingspunt voor de creatieve industrie gericht op elektronische muziek en vindt sinds 1996 jaarlijks in oktober plaats in Amsterdam. Elk jaar trekt het festival honderdduizenden bezoekers uit de hele wereld. Dit jaar vindt ADE tussen 19 en 23 oktober plaats.

Romantische comedy: Crazy, Stupid, Love.

Eén
22:30 uur

Romantische komedie van Glenn Ficarra en John Requa

Actuele video's

Meer actuele video's