Dinsdag in Op1: Ruben Brekelmans en Marleen de Rooy over nieuwe asielwet

Dinsdag in Op1: Ruben Brekelmans en Marleen de Rooy over nieuwe asielwet
De gasten van dinsdag 8 november

Kijktip :

Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Margje Fikse de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 8 november.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 8 november

  • Gaat Amerika vandaag nog verdeelder raken? Het is verkiezingsdag. Een dag die door de rechtszaken van Trump en de bestorming van het Capitool tot flinke spanningen leidt. In Op1 het laatste nieuws over de midterms met oud-Amerikacorrespondent Charles Groenhuijsen en voormalig Tweede Kamerlid Mirjam Sterk, die de Capitoolbestorming van dichtbij meemaakte.

  • Als het aan FNV ligt, gaan de lonen komend jaar met maar liefst 14,3 procent omhoog. Volgens vicevoorzitter Zakaria Boufangacha is dat hard nodig om de koopkracht van mensen structureel te kunnen repareren en is het bovendien goed voor de economie. Maar daar is ING-hoofdeconoom Marieke Blom het niet mee eens. Wat is dan wel de oplossing? Blom en Boufangacha bespreken het vanavond bij Op1.

  • Wat hebben Hillary Clinton, Oprah Winfrey en Abdelkader Benali met elkaar gemeen? Alle drie zijn ze bewonderaar van priester en wetenschapper Henri Nouwen en zijn bestseller ‘Eindelijk thuis’. Een boek dat hij schreef nadat hij oog in oog stond met Rembrandts schilderij ‘De thuiskomst van de verloren Zoon’. Abdelkader maakte een voorstelling over hoe Henri Nouwen en Rembrandt hem hielpen de band met zijn moeder te herstellen. Vanavond vertelt hij over zijn persoonlijke zoektocht in Op1.

  • De VVD-fractie schaart zich toch achter de nieuwe asielwet. Na een “pittig overleg” met premier Rutte besluit de fractie de wet – die gemeenten moet dwingen om asielzoekers op te vangen – toch te steunen. Wat is er vandaag besproken met de premier? En wat zijn de gevolgen? We bespreken het in Op1 met VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans en politiek verslaggever Marleen de Rooy.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV