Serierecensie: Modern Love Amsterdam is hartverwarmend, herkenbaar en prachtig

Serierecensie: Modern Love Amsterdam is hartverwarmend, herkenbaar en prachtig
Met onder andere Jack Wouterse, Rifka Lodeizen en Maarten Heijmans

Film :

Vanaf 16 december is de serie Modern Love Amsterdam te zien op Prime Video. Zelfs diegene die het geloof in de liefde helemaal verloren is, gaat met deze herkenbare en 'gewone' verhalen toch enorm genieten. Lees hier de serierecensie van Modern Love Amsterdam.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Ik geloof, ik geloof in jou en mij...
De zesdelige Nederlandse serie toont verschillende verhalen over liefde en relaties, gebaseerd is op de populaire column uit The New York Times. De columns vormen de basis van de hartverwarmende serie waarbij iedere aflevering de liefde in diverse vormen laat zien, allemaal geïnspireerd op ware gebeurtenissen. De verhalen spelen zich vooral af in Amsterdam, van het Centraal Station, de Amstel tot aan Amsterdam-Noord en Zuidoost.

Bron: Prime Video

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ n.n.b

In de eerste serie van Modern Love wordt het liefdesleven van de alledaagse New Yorker (met onder andere Anne Hathaway en Dev Patel in de hoofdrollen) onder de loep genomen en na het succes van die hitserie volgden spin-offs in andere steden. Modern Love Amsterdam speelt zich af in onze eigen hoofdstad en is misschien wel net zo goed als het origineel. De serie heeft meerdere hoogtepunten, met onder andere de prachtige derde (kerst)aflevering 'De Grote Vragen', waarin we onder meer Jack Wouters en Jonas Smulders zien. De vooral herkenbare verhalen zijn lief, warm en soms ontroerend. Alle gezichten van de Cupido komen voorbij: affaires, prille liefde en groot verlies. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige titelsong van MEAU gehad. Groot compliment aan de makers, want liefde overwint uiteindelijk alles. Vier sterren.

Cast
Naast Fedja van Huêt en Jack Wouterse zijn ook Noortje Herlaar, Rifka Lodeizen, Eva van de Wijdeven, Arjan Ederveen, Hanna van Vliet, Yootha Wong-Loi-Sing, Hannah Hoekstra, Jonas Smulders, Werner Kolf en Romijn Conen te zien in deze serie. Deze productie is onder andere gemaakt door Mijke de Jong, Mustafa Duygulu en Norbert ter Hall.

Vanaf 16 december 2022 is de serie Modern Love Amsterdam te zien op Prime Video. Genre: drama, romantiek, komedie. Deze serie bevat 6 afleveringen. Lengte van afleveringen: +- 30 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV