Vanavond op tv: De quiz van het jaar, Tv kijker van het jaar en andere quizzen

Vanavond op tv: De quiz van het jaar, Tv kijker van het jaar en andere quizzen
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 27 december

Kijktip :

The day after! Kerst is voorbij en we gaan op naar oud & nieuw. Dat betekent terugblikken en lijstjes. Zo ook bij de commerciëlen, waar De tv kijker van het jaar (RTL 4) en De Quiz van het jaar (SBS6) op het programma staan. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 27 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Rail Away: Italië-Sardinië

NPO 2
19:50 uur

In de nieuwe aflevering van Rail Away kunnen de kijkers lekker genieten van warme taferelen: er staat namelijk een treinreis door het natuurrijke Sardinië op de planning. De reis begint in Cagliari en eindigt in kustplaats Arbatax.

Terug: De Quiz van het Jaar

SBS 6
20:30 uur

Dinsdag wordt de tweede editie van De quiz van het jaar uitgezonden op SBS6. In de 2022-editie van de spelshow is Harm Edens de presentator. Hij neemt het stokje over van Linda de Mol. In De quiz van het jaar, dat voortkomt uit Linda de Mol's Deze quiz is voor jou, blikt Harm Edens aan de hand van fragmenten terug op 60 nieuwsfeiten uit 2022. Dit kan dus over van alles gaan.

Deelnemers

  • Soy Kroon (die dit jaar Jezus speelde in The Passion
  • zanger Jaap Reesema (die deelnam aan De beste zangers)
  • cabaretier Lisa Loeb (die na haar overwinning in De slimste mens haar grote tv-doorbraak had)
  • comedian Stefano Keizers

Terug: De TV Kijker Van Het Jaar

RTL 4
20:30 uur

Tegelijk met De quiz van het jaar op SBS6 zendt ook RTL 4 een quiz uit, namelijk De tv kijker van het jaar. In deze show gaan Luuk Ikink en Tijl Beckand op zoek naar de allerbeste tv kijker van dit jaar: wie weet er het meeste over dit tv-jaar? Een deelnemersveld van honderd tv-kijkers strijden in de studio om de titel 'tv kijker van het jaar'. Wie weet er het meeste over dit tv-jaar? Wie weet er bijvoorbeeld nog wie de winnaar was van De slimste mens? En op welke locatie maakte Op1 dit jaar de meest besproken talkshow van het jaar?

De slimste mens: Milou Deelen

NPO 1
20:33 uur

Het nieuwe seizoen van De slimste mens is begonnen en het is dan ook tijd voor de eerste nieuwe uitdager. Het tweetal Anniek Pheifer en Marlou van Rhijn neemt het op tegen Milou Deelen.
De twee overgebleven kandidaten zijn Anniek Pheifer en Marlou van Rhijn. Laatstgenoemde speelde gisteren journalist Ron Fresen naar huis. Milou Deelen, de uitdager van vandaag, is journalist, schrijver en één van de vrouwen in de nieuwe lichting feministen.

Dramafilm: The Deer Hunter

SBS 9
20:30 uur

Michael, Steven en Nick worden opgeroepen om in Vietnam te vechten. Voor ze vertrekken trouwt Steven met de zwangere Angela. Hun huwelijksfeest is gelijk ook het afscheidsfeest van de drie jongens. Na een tijdje in de oorlog gevochten te hebben, vallen de vrienden in de handen van de Vietcong. Ze worden gevangen genomen in een kamp, waar ze gedwongen worden om Russisch roulette te spelen tegen elkaar.

Nieuw: Splinter uitgenodigd!

NPO 1
21:20 uur

Splinter Chabot maakt dinsdag het nieuwe programma Splinter Uitgenodigd!, waarin hij samen met prominente Nederlanders die zijn uitgenodigd voor een bijzonder evenement. In een vertrouwde omgeving praat hij met hen over hun leven en over het evenement.

Top 2000 a gogo: Niki Terpstra en Willie Wartaal

NPO 1
22:12 uur

Na de vuurdoop van Tweede Kerstdag is dinsdag de tweede aflevering van Top 2000 a gogo met Herman van der Zandt te zien op NPO 1. In aflevering 2 zal de lange reportage in het programma in het teken staan van de Jamaicaanse artiest Bob Marley en een van zijn populairste liedjes: 'Three little birds'. Songwriter Holly Knight vertelt over de genialiteit van het nummer 'Love is a battlefield' van Pat Benatar, en dan vooral het intro en de eerste zinnen. De bargasten van de tweede avond zijn zijn wielrenner Niki Terpstra en rapper Willie Wartaal.

Actuele video's

Meer actuele video's