Vanavond op tv: 10 Vragen met Johan Derksen, Wintergasten en Jinek zijn terug

Vanavond op tv: 10 Vragen met Johan Derksen, Wintergasten en Jinek zijn terug
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 2 januari

Kijktip :

Het nieuwe jaar is net begonnen en dat is ook te merken op televisie. Zo keert Jinek weer terug met een kersvers seizoen, ook De perfecte verbouwing komt met nieuwe afleveringen. Johan Derksen doet een boekje open bij Rob Kemps, maar je kunt ook kijken naar een nieuwe aflevering van De slimste mens, of de aftrap van een nieuwe reeks van Wintergasten. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 2 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: De Perfecte Verbouwing

RTL 4
20:31 uur

In het nieuwe seizoen van het woonprogramma De perfecte verbouwing steekt presentatrice Nicolette Kluijver de handen uit de mouwen voor een bijzondere verbouwing, waarin de nieuwe technologie een zeer grote rol speelt. Vanaf maandag wekelijks op RTL 4. In dit woonprogramma gaan deelnemers - voordat er überhaupt een hamer in een muur of een kwast op een plint gaat - ontwerpen van hun gewenste verbouwing te zien krijgen in virtual reality. Niet één, maar twee architecten nemen het tegen elkaar op en maken elk een ontwerp voor hen. Dankzij VR worden de mensen, wiens verbouwing in het programma zit, geholpen om door hun huis heen te kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Welk ontwerp en dus welke architect gaat de strijd winnen? En, nog belangrijker, hoe mooi en 'perfect' wordt de verbouwing?

De slimste mens: Yeliz Cicek

NPO 1
20:34 uur

We gaan de tweede week van De slimste mens op NPO 1 in. De twee overgebleven kandidaten nemen het maandag op tegen een nieuwe uitdager: Yeliz Cicek, modejournaliste en hoofdredacteur van Vogue. De nieuwe uitdager is dus Yeliz Cicek, hoofdredacteur van Vogue Nederland. Het blad maakte dit jaar een 'soort doorstart' onder het merk LINDA. Cicek was op 1 januari 2021 nog hoofdredacteur van LINDA. meiden en wisselde dus binnen een jaar al van functie.

Bekijk ook het uitzendschema van De slimste mens winter 2023.

Over De slimste mens
De slimste mens is dit seizoen te zien op NPO 1 en staat zoals altijd onder de bezielende leiding van presentator Philip Freriks en kritisch jurylid Maarten van Rossem. In dit seizoen is de quiz vier dagen in de week te zien.

10 Vragen: Johan Derksen

SBS 6
21:29 uur

De jongens van de talkshow Vandaag Inside zijn er natuurlijk goed in om dingen onnodig groot te maken. Dat hebben ze ook gedaan met de aflevering van het programma 10 Vragen met Rob Kemps, waarin Johan Derksen te gast is. Kemps neemt Derksen mee naar het Herman Brood Museum in Zwolle. Het lijkt er op dat Derksen tijdens het gesprek is weggelopen. Of we daar nog iets van gaan zien is natuurlijk de vraag, maar het kan in ieder geval verrassende beelden opleveren. Rob Kemps presenteert het interviewprogramma De 10 vragen. Vanaf Nieuwjaarsdag 2023 stelt de presentator elke dag aan verschillende bekende gasten dezelfde tien vragen, elke aflevering staat er één gast centraal.

Terug: Jinek

RTL 4
22:03 uur

In de eerste week van januari neemt Eva Jinek het stokje weer over van Beau van Erven Dorens bij het presenteren van de dagelijkse talkshow op RTL 4. Eva ontvangt daarin weer elke werkdag de meest spraakmakende gasten. Het afgelopen seizoen van de talkshow Jinek was zeer spraakmakend. Zo kreeg ze Glennis Grace en Nick & Simon aan tafel, plakte een klimaatactivist zich aan haar talkshowtafel vast en liepen zowel Mark Rutte als een aantal Oranjesupporters (om verschillende redenen) weg. De gasten in de eerste uitzending zijn op moment van schrijven nog niet bekend. Wel is bekend dat Roelof Hemmen er ook dit seizoen weer bij zal zijn. We vullen dit artikel aan als bekend is wie de gasten zijn.

VPRO Wintergasten: Jane Goodall

NPO 2
22:09 uur

Maandag start het nieuwe seizoen van Wintergasten op NPO 2. In de late avond interviewen drie Nederlandse interviewers drie grote namen die de afgelopen jaren iets betekent hebben voor de wereld. In de eerste aflevering interviewt vaste presentatrice Janine Abbring de Britse bioloog Jane Goodall. De primatoloog Goodall groeide op in het Engelse kuststadje Bournemouth en was als kind al bovenmatig geïnteresseerd in dieren en hun gedrag. Goodall volgde haar jeugddroom en dompelde zich in Gombe, Tanzania onder in de habitat van de chimpansees. Ze groeide uit tot een van de bekendste primatologen van de wereld. Haar werk was baanbrekend: zo ontdekte ze bijvoorbeeld dat chimpansees geen vegetariërs maar omnivoren te zijn en dat de dieren gereedschap gebruiken. Bezorgd over de staat waarin de aarde verkeerde, besloot Goodall zich halverwege de jaren tachtig te concentreren op het vergroten van de bewustwording rond natuurbehoud en klimaatverandering.

Actuele video's

Meer actuele video's