Nieuw seizoen Wintergasten start maandag op NPO 2 met bioloog Jane Goodall

Nieuw seizoen Wintergasten start maandag op NPO 2 met bioloog Jane Goodall
Janine Abbring is de interviewer

Kijktip :

Maandag start het nieuwe seizoen van Wintergasten op NPO 2. In de late avond gaan drie Nederlandse interviewers in gesprek met drie grote namen die de afgelopen jaren iets hebben betekend voor de wereld. In de eerste aflevering interviewt vaste presentatrice Janine Abbring de Britse bioloog Jane Goodall.

Wintergasten met Jane Goodall gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Dieren en gedrag
De primatoloog Goodall groeide op in het Engelse kuststadje Bournemouth en was als kind al bovenmatig geïnteresseerd in dieren en hun gedrag. Goodall volgde haar jeugddroom en dompelde zich in Gombe, Tanzania onder in de habitat van de chimpansees. Ze groeide uit tot een van de bekendste primatologen van de wereld.

Femke van der Laan ontmoet Henry Marsh
Haar werk was baanbrekend: zo ontdekte ze bijvoorbeeld dat chimpansees geen vegetariërs maar omnivoren te zijn en dat de dieren gereedschap gebruiken. Bezorgd over de staat waarin de aarde verkeerde, besloot Goodall zich halverwege de jaren tachtig te concentreren op het vergroten van de bewustwording rond natuurbehoud en klimaatverandering. In de overige afleveringen gaat Nadia Moussaid in gesprek met schrijfster Leïla Slimani en Femke van der Laan ontmoet hersenchirurg Henry Marsh.

Wintergasten is van maandag 2 tot en met woensdag 4 januari dagelijks rond 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Wintergasten terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's