Woensdag 4 januari in Wintergasten: Femke van der Laan interviewt Henry Marsh

Woensdag 4 januari in Wintergasten: Femke van der Laan interviewt Henry Marsh
Pionier in de neurowetenschap

Kijktip :

In de derde en laatste aflevering van Wintergasten zal Femke van der Laan een interview afleggen. Dat doet zij met Henry Marsh, de bekendste hersenchirurg ter wereld en de pionier in neurowetenschap in Engeland en Oekraïne.

Wintergasten met Henry Marsh gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Bij bewustzijn
De jonge Marsh studeerde Politics, Philosophy and Economics en Medicijnen. Zijn bestemming vond hij in de hersenchirurgie, een vakgebied van hoge risico’s en bijbehorende sterftecijfers. Marsh opereerde patiënten vaak terwijl ze bij bewustzijn waren. Zo kon hij direct de effecten van zijn handelingen waarnemen.

Eerste bommen
Sinds 1992 is Marsh betrokken geweest bij de ontwikkeling van de gezondheidszorg in Oekraïne. Over zijn betrokkenheid in Oekraïne werd in 2007 de documentaire The English Surgeon gemaakt, die later een Emmy won. Toen dit jaar de eerste bommen op Kiev vielen, zat Marsh in een schuilkelder onder het Centraal Station van de stad.

Wintergasten is van maandag 2 tot en met woensdag 4 januari dagelijks rond 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Wintergasten terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's