Vanavond op tv: Vandaag Inside is terug, The Roast of Famke Louise, Penoza - the final chapter

Vanavond op tv: Vandaag Inside is terug, The Roast of Famke Louise, Penoza - the final chapter
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 16 januari

Kijktip :

Maandag is de avond waar veel fans op hebben gewacht: Vandaag Inside keert terug op tv met een nieuw seizoen. Maar je kunt ook bijvoorbeeld kijken naar de misdaadfilm die het vervolg is op de serie Penoza, of zie je liever hoe Famke Louise kapot wordt gemaakt? En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 16 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Misdaadfilm: Penoza - the final chapter

NPO 3
20:25 uur

Penoza - the final chapter is geregisseerd door Diederik van Rooijen. Monic Hendrickx, die Carmen van Walraven speelde in de serie, keert als hetzelfde personage terug in deze speelfilm. Ook onder meer Sigrid ten Napel, Niels Gomperts, Loek Peters, Raymon Thiry en Hajo Bruins spelen een rol in de film. Drugskoningin Carmen zit ondergedoken in Canada, totdat het noodlot toeslaat. Ze wordt uitgeleverd aan Nederland en zal nu definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

The Roast: Famke Louise

Comedy Central
20:30 uur

Dit jaar is Famke Louise het slachtoffer in De Comedy Central Roast. De zangeres laat zich vrijwillig kapotmaken door verschillende roasters, dit is maandag te zien bij Comedy Central. Eerder werden onder anderen Hans Klok, Ali B en Johnny de Mol geroast door verschillende bekende Nederlanders. Dit jaar durft Famke Louise het aan en het is de grote vraag waarop ze gepakt gaat worden. Haar zangkwaliteiten, haar bekende ex, of spraakmakende optreden bij Jinek over de coronamaatregelen?

Dit zijn de roasters
Dit jaar nemen weer verschillende bekende Nederlanders plaats op het podium om Famke Louise met hun woorden te slachten. Deze keer zijn dit de roasters:
• Dolf Jansen (roastmaster)
• Peter Pannekoek
• Joke Bruijs
• Rayen Panday
• Lisa Loeb
• Bizzey
• Nesim
• Maik de Boer
• Sylvia Geersen

De slimste mens: Cindy Hoetmer

NPO 1
20:33 uur

In de nieuwe aflevering van maandag van De slimste mens gaat Cindy Hoetmer de strijd aan met de twee overgebleven kandidaten. Het is de grote vraag wie deze keer de slimste van de dag wordt en wie de finale gaan spelen. Cindy Hoetmer is wellicht bij het grote publiek niet een van de bekendste namen, maar zij is schrijfster en werkt voor diverse grote media. Zo heeft ze onder meer gepubliceerd in de Volkskrant, Nieuwe Revu, Trouw en Vrij Nederland. Maar hoe breed haar kennis is, zal blijken als ze in De slimste mens wordt ondervraagd door Philip Freriks.

Bekijk ook het uitzendschema van De slimste mens winter 2023.

Over De slimste mens
De slimste mens is dit seizoen te zien op NPO 1 en staat zoals altijd onder de bezielende leiding van presentator Philip Freriks en kritisch jurylid Maarten van Rossem. In dit seizoen is de quiz vier dagen in de week te zien.

Terug: Vandaag Inside

SBS 6
21:37 uur

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee zijn vanaf maandag 16 januari weer terug op de buis met hun populaire talkshow Vandaag Inside. Er gaat een gloednieuw seizoen van start en het is de vraag waar de mannen het dit jaar allemaal over gaan hebben en of ze zelf wederom het nieuws halen met hun uitspraken. Ook de nieuwe reeks van Vandaag Inside zal ongetwijfeld weer gaan zorgen voor relletjes. Zo zorgde eerder Derksen bijvoorbeeld voor veel ophef met de controversiële ‘kaars-uitspraken’. In ieder geval zullen de heren ook dit seizoen hun mening niet onder stoelen of banken steken. Fans van Vandaag Inside hoefden Genee, Derksen en Van der Gijp niet lang te missen. Vorige week kon je bij SBS al kijken naar de serie I Love Vandaag Inside. Hierin blikten bekende Nederlanders terug op het afgelopen seizoen van de spraakmakende talkshow.

Start: Planet Finance

NPO 2
22:19 uur

Vanaf maandag kun je kijken naar de nieuwe documentaireserie Planet Finance. Marije Meerman gaat op onderzoek uit en laat zien waar je geld met geld kunt verdienen, of verliezen… Planet Finance geeft geen beleggingstips en is ook geen kruistocht tegen bankiers of de rijkste 1%, maar kijkt achter de glanzende gevels van het grote geld. Marije Meerman reist langs een bonte stoet van traders, shortsellers en valutagoeroes, door een onvoorspelbare en veelal ondoorzichtige wereld waar rendement lonkt. Een wereld met de reputatie dat je er slapend rijk kunt worden en werkend arm blijft. Deze eerste aflevering gaat over het ontstaan van een financiële markt. Planet Finance is voor de meesten een complexe, invloedrijke wereld die alleen zichtbaar wordt wanneer zich op de financiële markten crashes voordoen. Beurskoersen schoten op Planet Finance tijdens de COVID-pandemie al snel weer omhoog, terwijl de bewoners van planeet aarde de scherven nog bij elkaar aan het vegen waren. Het contrast kon bijna niet groter. Maar hoe ontstaat zo'n markt?

Actuele video's

Meer actuele video's