Vanavond op tv: finale kijkcijferkanon De slimste mens, Youp bij André van Duin op achterbank en meer

Vanavond op tv: finale kijkcijferkanon De slimste mens, Youp bij André van Duin op achterbank en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 10 februari

Kijktip :

Vanavond is het dan tijd voor de grote finale van De slimste mens, waarbij Martin Rombouts als laatste speler de arena betreed: wie wordt 'de slimste' van dit seizoen? Verder start het nieuwe programma Bij Van Duin op de achterbank met een interview met Youp van 't Hek en qua sport zien we het WK darts voor senioren, met Co Stompé en Roland Scholten. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 10 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: WK darts voor senioren, dag 1

RTL 7
19:00 uur

Het is een bijzonder toernooi die je niet in heel veel sporten ziet: een seniorentoernooi. In het darts vind dat plaats: de World Seniors Darts Championship, een wedstrijd voor darters vanaf 50 jaar. Bekijk hier ook de dartskalender van het seizoen 2023-2024.

Speelschema van de uitzending

  • 20.05 uur: John Part – Co Stompé
  • 21.00 uur: Glen Durrant – Mark Dudbridge
  • 22.00 uur: Phil Taylor – Colin McGarry
  • 23.00 uur: Robert Thornton – Roland Scholten

Special: Amalia en de Nederlandse Cariben

NPO 2
20:28 uur

Het koningspaar ging samen met prinses Amalia deze maand op staatsbezoek in het Caribische deel van het Koninkrijk. Hiermee maakte Amalia voor het eerst kennis met de zes eilanden die in dat deel van ons Koninkrijk liggen. In de uitzending van de NOS praat presentator Simone Weimans door met Caribische Nederlanders en andere gasten en toont bijzondere reportages die zijn gemaakt tijdens het staatsbezoek. De uitzending komt rechtstreeks vanuit Rotterdam.

Start: Dan Brown's The Lost Symbol

SBS 9
20:30 uur

Vrijdag start de serie The Lost Symbol met een dubbele aflevering op SBS9. De makers van Da Vinci Code verfilmen opnieuw een bekend Dan Brown-verhaal, maar dan nu in een tiendelige serie. De veelbelovende, jonge Harvard-professor Robert Langdon, gespeeld door Ashley Zukerman (Fear Street trilogie, Succession), komt terecht in een complex mysterie wanneer zijn voormalige mentor, Peter Solomon (Eddie Izzard), wordt ontvoerd.

De slimste mens: finale met Martin Rombouts

NPO 1
20:34 uur

Op Tweede Kerstdag van 2022 begon het nieuwe seizoen van De slimste mens: het eerste op NPO 1. Vrijdag zijn alleen de drie allerbeste spelers van dit seizoen nog over: vanavond wordt bepaald wie de Slimste mens van het winterseizoen van 2023 wordt. De beste speler van dit seizoen schuift als laatste aan in de finaleweek. Dit jaar is dat Martin Rombouts, die zichzelf heeft omgetoverd tot veelbesproken speler vanwege zijn gedrag op de stoelen, maar ook daarnaast: zo maakte hij bijvoorbeeld een berekening om te verklaren dat Angela de Jong met haar uitspraak 'dit seizoen is het seizoen met de slechtste kandidaten' de plank missloeg.

Dramafilm: Atonement

Canvas
21:24 uur

In Atonement volgen we de 13-jarige, uit een welvarende familie afkomstige, Briony Tallis is een ontluikende toneelschrijfster. Ze wil dat haar nichtje Lola en de tweeling Jackson en Pierrot een toneelstuk uitvoeren gebaseerd op één van Briony's verhalen, maar het lijkt nergens op. Die dag echter ziet ze hoe Robbie, de zoon van de bediende van het huis, Briony's zus Cecilia laat strippen en nadat ze daarna een obscene brief van Robbie aan Cecilia leest, trekt ze haar eigen conclusies. Wanneer haar nichtje Lola de volgende dag wordt verkracht, neemt het lot een desastreuze wending.

Nieuw: Bij Van Duin op de Achterbank

NPO 1
21:25 uur

Na decennia zelf als komiek in de theaters te hebben gestaan, gaat André van Duin nu in gesprek met zijn collega's; komieken en cabaretiers die hij bewondert. In het programma, naar een idee van André zelf, ontvangt hij zijn gasten in een prachtige oude oldtimer en voert met hen gesprekken over alles wat met humor te maken heeft. In de eerste aflevering van het programma brengt André de grootmeester Youp van 't Hek naar het Koninklijk Theater Carré. André stelt intieme vragen: hoe ziet Youp het leven als toekomstig pensionado? Wat hebben de komieken Laurel & Hardy hem geleerd en welke cabaretier ziet Youp als zijn opvolger? Dat en meer komt aan bod in een openhartig gesprek op de achterbank.

Actuele video's

Meer actuele video's