Vanavond op tv: herinneringen aan oma Jenny in Chateau Meiland, start Aangehaakt

Vanavond op tv: herinneringen aan oma Jenny in Chateau Meiland, start Aangehaakt
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 6 maart

Kijktip :

Vanavond kun je kijken naar een bijzondere uitzending van Chateau Meiland, waarin herinneringen worden opgehaald., Verder gaat er een nieuw programma van start maar kun je ook kijken naar een film over koning Arthur. Of wil je weten voor hoeveel geld een bijzonder VOC-kanon wordt verkocht? Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 6 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Chateau Meiland: herinneringen aan oma Jenny

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Chateau Meiland wordt er veel teruggedacht aan het verleden, want de familie moet oma Jenny haar appartement leeghalen. Natuurlijk komen er de nodige herinneringen weer boven. Maandag op SBS6. Omdat oma Jenny niet meer onder ons is, moet haar oude appartement leeggehaald en klaargemaakt worden voor de verkoop. Als de familie haar huis betreed, worden er weer de nodige herinnering opgehaald. En het is de familie gelukt om een afspraak te maken om pension Kristina te bezichtigen en de familie is er weg van. Maar ze vragen zich ook oprecht af waar ze weer aan zullen beginnen als dit doorgaat. Gelukkig is er ook afleiding en kunnen de zinnen verzet worden op het gala van het jaar. De familie loopt in vol ornaat over de rode loper van het Televizier Gala.

Actiefilm: King Arthur: Legend of The Sword

SBS 9
20:30 uur

In King Arthur: Legend of The Sword wordt Arthurs vader vermoord, vervolgens pakt zijn oom de troon. Bestolen van zijn erfgoed en identiteit, vecht Arthur zijn weg terug. Als hij het zwaard uit de steen trekt, verandert zijn leven volledig

Van onschatbare waarde: bijzonder VOC-kanon

NPO 1
20:32 uur

In de vierde aflevering van Van onschatbare waarde zien we Marco, een hobbyduiker die tijdens zijn expeditie een heel bijzonder VOC-kanon in de Atlantische Oceaan. Het is dit object, geborgen uit een wrak van 275 jaar oud, dat hij meeneemt voor de experts. Wat zal dat bijzondere voorwerp daadwerkelijk waard zijn? Naast Marco zien we ook oud-zangeres en radiomaker Marie-Cecile Moerdijk biedt een oude reisnecessaire aan. De reiskoffer bevat de originele inhoud, waaronder een ivoren schoenlepel, flacons en een antieke krultang. In het programma Van onschatbare waarde krijgen mensen de kans om voorwerpen te verkopen aan een expert. De deelnemers gaan langs bij vier verschillende experts, die allemaal een bod zullen doen. Als een bod eenmaal geaccepteerd is, is het object verkocht en krijgt de deelnemer geen kans meer om met een andere expert te praten.

Nieuw: Aangehaakt

NPO 2
21:12 uur

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen gaat WNL samen met electoraal geograaf Josse de Voogd op zoek naar bijzondere steden en dorpen in Nederland en het stemgedrag van hun inwoners. Vanaf maandag 6 maart is Aangehaakt vier weken te zien op NPO 2. In de eerste aflevering staat de stad Arnhem centraal. Hij gaat daar twee verschillende gebieden te lijf: de wijk Geitenkamp wordt door velen gezien als 'slechte wijk', maar is volgens de sociaal makelaars in Arnhem juist de beste. Volkswijk Spijkerkwartier is dan juist weer heel divers: de natuurgezondheidswinkel ligt tegenover de falafelzaak. Is er een 'veryupping' gaande in die wijk?

Doe hier de test van KiesHart: welke politicus lijkt op jou?

Over Aangehaakt
In de vierdelige serie Aangehaakt komen ook de inwoners van de wijken die Josse de Voogd bezoekt aan het woord. Waar gaan de gesprekken over in het plaatselijke praathuis? Zowel over het onbehagen naar de politiek als over oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Kiespijn: Martin Rombouts en Martijn Koning

NPO 3
22:11 uur

De Provinciale Statenverkiezingen komen steeds dichterbij: op woensdag 15 maart is het alweer zover. Omdat ze bij de NPO graag een tweestrijd tussen Mark Rutte en de 'linkse wolk' creëeren, doen ze bij Kiespijn hetzelfde, al zal presentator Diederik Ebbinge dat ongetwijfeld anders zien. In het team van Hanneke Groenteman, ofterwijl team 'linkse wolk' bevinden zich ditmaal presentatrice Milouska Meulens en schrijver én 'Slimste mens' Martin Rombouts. In team rechts onder leiding van Rutger Castricum zitten ditmaal cabaretier Martijn Koning en ondernemer Kristel Groenenboom, eigenaar van containerbedrijf Groenenboom.

Doe hier de test van KiesHart: welke politicus lijkt op jou?

Over Kiespijn
In de quiz Kiespijn blikt Diederik Ebbinge vooruit op de Provinciale Statenverkiezingen. Samen met het gevarieerde gezelschap Rutger Castricum, Hanneke Groenteman en Gijs Rademaker loodst hij de zoekende kijker en zwevende kiezer langs de afgronden van het politieke landschap.

Actuele video's

Meer actuele video's