Recensie: The Super Mario Bros. Movie is visuele sensatie voor jonge en oude fans

Recensie: The Super Mario Bros. Movie is visuele sensatie voor jonge en oude fans
Met stemmen van Chris Pratt, Anya Taylor-Joy en Jack Black

Film :

Vanaf 5 april is de film The Super Mario Bros. Movie te zien in de bioscopen. Als animatiestudio Illumination en gamemaker Nintendo gaan samenwerken, moet dat eigenlijk wel helemaal goed komen. Het resultaat is in ieder geval een waanzinnig avontuur voor het hele gezin. Lees hier de filmrecensie van The Super Mario Bros. Movie.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"It's-a me, Mario!"
Loodgieter Mario reist met zijn broer Luigi door een groot ondergronds labyrint. De twee raken elkaar kwijt en gaat Mario hulp vragen bij prinses Peach in het Mushroom koninkrijk. De broers, prinses Peach en haar toads moeten het hierbij opnemen tegen de gevaarlijke schurk Bowser. Gebaseerd op de populaire videogame.

Mario (Chris Pratt) in gevaar in de animatiefilm 'The Super Mario Bros. Movie'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,4

Wie de videospellen van de legendarische loodgieter wel eens gespeeld heeft, gaat genieten van de grote hoeveelheid nostalgie én 'easter eggs' in dit wilde avontuur, die vooral visueel indruk maakt. Er valt veel te zien, zowel kleine als grote details die we kennen van wereldberoemde spellen - van de eerste games tot de laatste versie van Mario Kart - die deze animatiefilm een ware schatkamer maken. Een spannend avontuur dat herkenbaar en grappig is. Met Let's-a go!-Mario (ingesproken door Chris Pratt) in de hoofdrol is dit een zeer geslaagde animatiefilm die Nintendo in het zonnetje zet. Dus zet je schrap voor loopings met karts, de tonnen met Donkey Kong en een erg grappige schurk Bowser (met de stem van Jack Black). Zelfs niet-gamers hebben een leuke tijd. Vier sterren.

Cast
Naast Chris Pratt (Onward) zijn ook Anya Taylor-Joy (The Dark Crystal: Age of Resistance), Charlie Day (The Lego Movie), Jack Black (Ice Age), Keegan-Michael Key (Toy Story 4) en Seth Rogen (Kung Fu Panda) te horen in deze animatiefilm. Deze productie is geregisseerd door Aaron Horvath en Michael Jelenic (Teen Titans GO! at the Movies).

Vanaf 5 april 2023 is de film The Super Mario Bros. Movie te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: animatie, fantasie. Tijdsduur: 92 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's