Recensie: in Peter Pan & Wendy zie je Neverland als nooit tevoren

Recensie: in Peter Pan & Wendy zie je Neverland als nooit tevoren
Jude Law schittert als kapitein Haak

Film :

Vanaf 28 april staat de film Peter Pan & Wendy op Disney+. Vaak vergeten we dat de klassieke Disney verhalen voortkomen uit net zo klassieke verhalen, ditmaal van J.M. Barrie. Krijgt deze film het voor elkaar om dat goed te vertalen? Lees hier de recensie van Peter Pan & Wendy.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Terug naar Neverland
Deze liveaction-bewerking van het klassieke verhaal van J.M. Barrie gaat over een kwajongen die drie jongelingen rekruteert in Londen om hem te vergezellen op een magisch avontuur naar het betoverde Neverland-eiland.

Still uit 'Peter Pan & Wendy'. Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 57% | IMDb ★ 4,2

Peter Pan is inmiddels al in vele versies naar het grote scherm gekomen: uiteraard de klassieke Disney film uit 1953, de live action verfilming van Steven Spielberg uit 1991 met Robin Williams, Pan uit 2015 en de 2003-versie, die ook bij velen in het geheugen gegrift zal staan. Disney maakt nu opnieuw een film over het verhaal van Peter in Neverland en doet dat niet geheel onverdienstelijk: vooral de casting van Jude Law zal de boeken ingaan als 'zeer geslaagd'. Toch weet de film ons niet compleet te overtuigen: de beginnende Alexander Molony wist ons verre van te overtuigen en het is allemaal een beetje 'standaard': de cinematografie, de sets en de omgevingen, de kostuums en zelfs de muziek zetten af en toe een wat vreemde toon. Het is heel erg jammer dat het niet verder komt dan 'eigenlijk best wel prima': we zijn van Disney meer gewend. Misschien zijn de verwachtingen ook gewoon nog steeds te hoog. Drie sterren.

Cast
Naast Alexander Molony (The Bad Seed Returns) en Jude Law (Skeleton Crew) spelen ook Ever Anderson (Black Widow), Molly Parker (Jockey) en Alan Tudyk (Deadpool 2) in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Lowery (The Green Knight).

Vanaf 28 april 2023 is Peter Pan & Wendy te kijken op Disney+. Genre: fantasie. Tijdsduur: 106 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's