Documentaire Mia & Dion, missie Songfestival is zondag te zien op NPO 3

Documentaire Mia & Dion, missie Songfestival is zondag te zien op NPO 3
Hoe gaan de twee om met ophef rond valse optredens?

Kijktip :

Dinsdag 9 mei is de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival te zien op NPO 1 en dan staan Mia Nicolai en Dion Cooper namens Nederland op het podium. De voorbereidingen op hun deelname verliepen niet bepaald vlekkeloos en in de documentaire Mia & Dion, missie Songfestival kun je alles zien rond dit avontuur.

Mia & Dion, missie Songfestival gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Ineens in de spotlights
Op 1 november 2022 wordt de spotlight gericht op Mia en Dion, twee artiesten die voor Nederland nog totaal onbekend zijn. Zij gaan Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met Burning Daylight. Hoe bereiden de twee relatief onervaren artiesten zich voor op het grootste muziekevenement van Europa? De pers houdt ze vanaf het eerste moment flink tegen het licht. Hoe ervaren de twee dat?

Valse start voor Mia en Dion
Daarnaast gaan ze ook voor het eerst samenwerken met een heel groot team; een team dat ervaring heeft met het neerzetten van een winnende act. Duncan Laurence, de winnaar van 2019, is co-schrijver van het nummer Burning Daylight en vormt samen met zijn partner Jordan Garfield het creatieve team van de act. Na hun eerste twee liveoptredens ontstond veel ophef, Mia en Dion zongen behoorlijk vals. Vervolgens besloten de twee om het Songfestivallied op diverse vlakken aan te passen. Zo zingen ze op een andere toonhoogte en krijgen ze veel steun van achtergrondzangers.

De documentaire Mia & Dion, missie Songfestival is zondag 7 mei om 21.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt de docu Mia & Dion, missie Songfestival terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's