Recensie: Take a Chance is bizarre docu over Nederlandse stalker van ABBA-zangeres Agnetha Fältskog

Recensie: Take a Chance is bizarre docu over Nederlandse stalker van ABBA-zangeres Agnetha Fältskog
Heeft Gert van der Graaf een relatie gehad met deze superster?

Film :

Vanaf 19 mei is de documentaire Take a Chance te zien op Prime Video. De Drentse heftruckchauffeur Gert van de Graaf vertelt in Take a Chance hoe hij fan werd, stalker en zelfs ook een relatie kreeg met ABBA-zangeres Agnetha Fältskog. Lees hier de filmrecensie van Take a Chance.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Gert van der Graaf
Deze documentaire geeft een unieke inkijk in het leven van een van 's werelds beruchtste stalkers, Gert van der Graaf. De film volgt Van der Graaf terwijl hij openhartig vertelt over zijn jeugdliefde voor ABBA-superster Agnetha Fältskog en hoe deze liefde uitgroeide tot een enorme obsessie die zijn leven heeft beheerst.

Bron: Prime Video

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 59% | IMDb ★ n.n.b

Bij het zien van de 19e editie van het Songfestival, waarin ABBA glorieus wint met het nummer 'Waterloo', zit de 8-jarige Gert van de Graaf met natte haartjes voor de televisie. Vanaf dat moment is Gert fan van de Zweedse popgroep en is hij verliefd op de de blonde zangeres met prachtige ogen en stem. Als snel wordt dit een obsessie en weet hij op een één of andere manier binnen te dringen in haar privéleven, alhoewel dat pas jaren later is. Een foto en een paar brieven bevestigen dat er contact is geweest, maar echte antwoorden krijg je bij het zien van deze docu niet. En dat is het grote gebrek van dit verhaal, waar naast Gert ook nog een paar experts aan het woord komen. Een facinerend en schreinend verhaal met weinig verrassingen, terwijl die zeker op zijn plaats waren. Want dit verhaal verdient een serieuze plek in de spotlights. Misschien tijd voor een Nederlandse documentairemaker om er eens op te duiken? Twee sterren.

Cast
Naast Gert van der Graaf komen ook vrienden, psychologen en experts aan het woord. Deze documentaire is gemaakt door Maria Thulin (Systrar 1968).

Vanaf 19 mei 2023 is de documentaire Take a Chance te zien op Prime Video. Genre: documentaire. Tijdsduur: 85 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's