Recensie: Renfield is bloederige popcornknaller over graaf Dracula's dienaar

Recensie: Renfield is bloederige popcornknaller over graaf Dracula's dienaar
Met Nicholas Hoult en Nicolas Cage

Film :

Vanaf 25 mei is de film Renfield te zien in de bioscopen. Nooit eerder is er een verhaal verteld dat het licht schijnt over het hulpje van Graaf Dracula, tot nu. Met Nicolas Cage als beroemde bloedzuiger in een belangrijke bijrol. Lees hier de filmrecensie van Renfield.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Robert Montague Renfield
Het verhaal gaat over Renfield. Hij gaat naar een praatgroep om hulp te zoeken voor de toxische relatie die hij heeft met zijn baas. Hij moet als lakei van Dracula de graaf namelijk bijstaan bij allerlei bizarre en vooral bloederige taferelen. Het belangrijkste is echter hem voorzien van slachtoffers, of beter gezegd: eten. In ruil daarvoor heeft Renfield bepaalde krachten gekregen.

Acteur Nicolas Cage (Dracula) in de film 'Renfield'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 67% | IMDb ★ 6,4

Fans van Nicolas Cage mogen dit natuurlijk niet missen. De rol van Dracula is niet episch maar leuk is het wel. De combinatie met Nicholas Hoult is ook raak in een 'ander verhaal' over het hulpje van de Roemeense bloeddorstige graaf. Acteur Nicholas Hoult wist in de film Warm Bodies (2013) al een soortgelijke rol tot een succes te maken. In deze relatief korte film met een simpel verhaaltje gaat regisseur Chris McKay los met hele aardige special effects en goede vechtscènes. Een bij vlagen erg leuke wegkijker die mede door een fijne cast en vele bloederige actiescènes zeker de moeite waard is om vooral in de bioscoop te checken. Drie sterren.

Cast
Naast Nicholas Hoult (About a Boy) en Nicolas Cage (Face/Off) zijn ook Awkwafina (The Little Mermaid), Ben Schwartz (Sonic the Hedgehog) en Shohreh Aghdashloo (The Flight Attendant) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Chris McKay (The Tomorrow War).

Vanaf 25 mei 2023 is de film Renfield te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie, Fantasy, Komedie, Horror. Tijdsduur: 93 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV