Streamingtips voor dit weekend: deze films en series zijn nieuw (30 juni - 2 juli)

Streamingtips voor dit weekend: deze films en series zijn nieuw (30 juni - 2 juli)
Met onder meer Nimona

Kijktip :

Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook deze week heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Zitten en Zwijgen (Videoland. maandag 26/6, docuserie, bingen) Er vinden schokkende misstanden plaats achter de gesloten deuren van twee van de drie Nederlandse vrouwengevangenissen. Zwolle, Nieuwersluis (Utrecht) en Ter Peel (Limburg). In twee daarvan -Nieuwersluis en Ter Peel- lijkt veel te gebeuren wat het daglicht niet kan verdragen. Documentairemaker Jessica Villerius en haar team deden anderhalf jaar onderzoek. Lees ook de recensie.

Delete (Netflix. woensdag 28/6, serie, bingen) Een paar geliefden die een buitenechtelijke affaire hebben plannen een nieuw leven samen nadat ze een telefoon hebben ontdekt die andere mensen uit hun bestaan kan wissen. Kijk ook de trailer.

Muscles & Mayhem (Netflix. woensdag 28/6, serie, bingen) Emmy-winnaar Tony Vainuku werkt samen met Jared Hess ('Napoleon Dynamite') voor deze verrassende en schandaleuze blik achter de schermen bij een tv-sensatie uit de jaren 90. Kijk ook de trailer.

Great Expectations (Disney+. woensdag 28/6, serie, finale) Het levensverhaal van Pip, een wees die op zoek is naar een beter leven, totdat het lot hem een duistere wereld vol mogelijkheden laat zien. Hij wordt geconfronteerd met de realiteit van deze nieuwe wereld en de vraag of het hem de man zal maken die hij wil zijn. Kijk ook de trailer.

Eldorado: Everything the Nazis Hate (Netflix. woensdag 28/6, docufilm) Deze documentaire gaat over het Berlijnse Eldorado, een decadente en hedonistische nachtclub waar homo's, lesbiennes en transseksuelen met de rijken en machtigen dansten in de jaren 20. Het was voor de lhbt-gemeenschap een belangrijke ontmoetingsplaats totdat de club de deuren moest sluiten in het voorjaar van 1933. De film maakt gebruik van archiefmateriaal en interviews om het verhaal van de Eldorado te illustreren. Lees ook de recensie.

The Witcher, S3 (Netflix. donderdag 29/6, serie, deel 1) Terwijl monarchen, magiërs en beesten van het continent strijden om haar gevangen te nemen, duikt Geralt samen met Ciri van Cintra onder, vastbesloten om zijn pas herenigde familie te beschermen tegen degenen die het dreigen te vernietigen. Lees ook de recensie.

Hijack (Apple TV+. donderdag 29/6, serie, wekelijks) Als vlucht KA29 tijdens een zeven uur durende reis van Dubai naar Londen opeens wordt gekaapt, probeert Sam Nelson – een talentvolle bedrijfsonderhandelaar – zijn vakkennis toe te passen om iedereen aan boord te redden. Zal deze moedige aanpak hem fataal worden? Lees ook onze recensie.

Tom Clancy's Jack Ryan, S4 (Prime Video. vrijdag 30/6, serie, wekelijks) In het vierde en laatste seizoen van Tom Clancy's Jack Ryan gaat onze held op zijn gevaarlijkste missie tot nu toe: het bestrijden van een vijand van zowel binnen- als buitenlandse afkomst. Als de nieuwe tijdelijke CIA-onderdirecteur krijgt Jack Ryan de opdracht om interne corruptie bloot te leggen en ontdekt daarbij een reeks verdachte black ops die de kwetsbaarheid van het land kunnen blootleggen. Kijk ook de trailer.

Nimona (Netflix. vrijdag 30/6, film) Nimona is een tiener die de kracht heeft om van gedaante te verwisselen. Ze wordt het doelwit van een ridder die haar leven wil beëindigen. Zijn missie wordt een stuk lastiger als hij van een verschrikkelijke misdaad wordt beschuldigd. Om zijn onschuld te bewijzen, wendt hij zich tot Nimona, het 'monster' dat hij eigenlijk hoort te doden. Lees ook onze recensie.

De Acht Bergen (Netflix. zaterdag 1/7, film) De elfjarige Pietro is afkomstig uit de stad, zijn leeftijdsgenoot Bruno groeit op in de bergen. De twee sluiten vriendschap, maar verliezen elkaar door de jaren heen uit het oog. Bruno blijft al die tijd nabij zijn thuis, Pietro reist intussen de wereld rond. Ze vinden elkaar evenwel terug. Kijk ook de trailer.

V for Vengeance (Netflix. zaterdag 1/7, film) Emma en Scarlett zijn twee rebelse vampiers op een missie. Ze vernemen dat hun zusje, Kate, is ontsnapt aan een eerdere ontvoeringspoging waarbij ook hun ouders zijn omgekomen. De twee vervreemde zussen moeten hun krachten bundelen om haar te redden van een groep bloeddorstige vampiers onder leiding van Thorn. Kijk ook de trailer.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's