Nieuw op Prime Video: deze films en series zijn nieuw in augustus 2023

Nieuw op Prime Video: deze films en series zijn nieuw in augustus 2023
Met onder meer 'Red, White & Royal Blue'

Film :

De komkommertijd is nu echt gaande en zowel op tv als op de streamingdiensten is er weinig te beleven. Toch hebben we weer een fiks aantal kijktips kunnen verzamelen. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in augustus 2023.

5 kijktips van Gids.tv

The Lost Flowers of Alice Hart (4 augustus)

Prime Video (serie, première)

Het verhaal speelt zich af tegen het adembenemende landschap van Australië en het meeslepende familiedrama strekt zich uit over vele jaren. Terwijl Alice opgroeit, komt ze steeds meer te weten over haar complexe verleden. Uiteindelijk bouwt het verhaal op naar een emotionele climax, wanneer Alice moet vechten voor haar leven tegen een man van wie ze houdt. Bekijk hier waar je The Lost Flowers of Alice Hart kunt streamen.

De serie start met drie afleveringen. Vervolgens is er elke donderdag een nieuwe aflevering te zien tot de seizoensfinale op 1 september.

Red, White & Royal Blue (11 augustus)

Prime Video (film)

Taylor Zakhar Perez en Nicholas Galitzine in 'Red, White & Royal Blue'. Bron: Prime Video
Het verhaal concentreert zich op Alex Claremont-Diaz, de zoon van de president van de Verenigde Staten en zijn rivaliteit met de jonge prins van Wales, Henry. Nadat ze grote opschudding hebben veroorzaakt op het huwelijk van de oudere broer van de prins, worden de twee gedwongen een nationaal incident te vermijden door hun niet-bestaande vriendschap te overtreffen met een bezoek van goede wil aan het VK. Hun rivaliteit verandert al snel in een gedwongen vriendschap en bloeit dan op tot iets nog meer. Lees hier waar je vanaf 11 augustus Red, White & Royal Blue kunt kijken.

Cruel Summer, S2 (11 augustus)

Prime Video (serie, première)

Griffin Gluck, Lexi Underwood en Sadie Stanley in 'Cruel Summer' seizoen 2. Bron: Prime Video
Een onconventionele serie die zich afspeelt gedurende drie zomers in de jaren '90, wanneer een mooie en populaire tiener vermist raakt, en een schijnbaar ongerelateerd meisje transformeert van een lief en onhandig buitenbeentje tot het populairste meisje van de stad, om uiteindelijk de meest verachte persoon van Amerika te worden. Bekijk hier waar je Cruel Summer kunt streamen.

The Summer I Turned Pretty, S2 (17 augustus)

Prime Video (serie, finale)

Bron: Prime Video
Vroeger keek Belly uit naar haar terugkeer naar Cousins Beach, maar nu Conrad en Jeremiah om haar hart strijden en de kanker van Susannah is teruggekeerd, twijfelt ze of de zomer ooit weer hetzelfde zal zijn. Wanneer een onverwachte bezoeker de toekomst van Susannah's geliefde huis in gevaar brengt, moet Belly haar vrienden bij elkaar brengen en uitzoeken waar haar hart nu werkelijk thuishoort. Bekijk hier waar je The Summer I Turned Pretty kunt streamen.

Harlan Cohen's Shelter (18 augustus)

Prime Video (serie, première)

Na de plotselinge dood van zijn vader begint Mickey Bolitar een nieuw leven in Kasselton, New Jersey. Mickey raakt al snel verwikkeld in de mysterieuze verdwijning van een nieuwe leerlinge op zijn school, Ashley Kent, wat leidt tot het blootleggen van onvoorstelbare geheimen binnen hun rustige voorstedelijke gemeenschap. Bekijk hier waar je Harlan Cohen's Shelter kunt kijken.

De serie start met een première van drie afleveringen. Vervolgens volgt er elke vrijdag een nieuwe aflevering tot aan de seizoensfinale op 22 september.

Verder op Prime Video

  • About My Father (4 augustus, film) Het verhaal gaat over Sebastian. Hij is verloofd met Ellie. Zij moedigt hem aan om zijn geïmmigreerde vader Salvo, een kapper, mee te nemen naar een weekend met haar superrijke en buitengewoon excentrieke familie. Het weekend ontwikkelt zich tot wat alleen kan worden omschreven als een zware cultuurbotsing. Sebastian en zijn vader ontdekken nadien dat het mooie van familie is dat uiteindelijk alles om familie draait. Kijk ook de trailer.
  • Goodbye Stranger (10 augustus, film) Droombaan, prachthuis, vriendin: Paul heeft het allemaal, maar of hij tevreden is? Wanneer hij tot zijn schrik zijn gedroomde buitenlandpromotie bij ‘s werelds grootste muziekstreamer in gevaar ziet komen, zal hij misschien wel moeten. Het is het begin van een rusteloze zomerdag vol sociale verplichtingen, onverwachte ontmoetingen en pijnlijke confrontaties, die Paul steeds meer doen twijfelen aan het perfecte plaatje dat hij voor zichzelf heeft uitgekozen. Kijk ook de trailer.
  • Spider-Man: No Way Home (11 augustus, film) Voor de eerste keer in de filmgeschiedenis valt het masker af van Spider-Man, de vriendelijke en enthousiaste 'superhero next door'. Het wordt steeds moeilijker om zijn normale leven te scheiden van zijn werk als superheld, en als hij de hulp inroept van Doctor Strange wordt het allemaal nóg gevaarlijker. Lees ook onze recensie.
  • Resident Evil: Welcome to Raccoon City (11 augustus, film) De film volgt de gebeurtenissen tijdens een verontrustende nacht in 1998. Tijdens deze nacht breekt er een dodelijk virus uit die mensen verandert in zombies, en al snel raakt de stad Raccoon City overspoelt. Een groep overlevenden probeert vervolgens te achterhalen hoe het levensgevaarlijke virus tot stand is gekomen. Kijk ook de trailer.
  • Volkov Origin (15 augustus, film) 's Avonds laat ontdekt dr. Angela Perkins dat ze een nieuwe missie heeft. Duiken in de geest van de nieuwste en meest mysterieuze gevangene van Horton House Institution, Andre Volkov. Niemand kan voorspellen welke impact haar bezoek op hun beider leven zal hebben als ze haar zoektocht naar de waarheid in zijn antwoorden begint. Kijk ook de trailer.
  • Jury Duty (25 augustus, serie, bingen) Volgt een Amerikaanse juryzaak door de ogen van Ronald Gladden, een rechter die niet in de gaten heeft dat het een neppe zaak betreft. Iedereen behalve hij speelt een rol, en alles wat gebeurt is zorgvuldig gepland. Kijk ook de trailer.
  • Vesper (25 augustus, film) Na de instorting van het ecosysteem is de aarde in een post-apocalyptische planeet veranderd. De dertienjarige Vesper maakt gebruik van haar overlevingstechnieken om samen met haar zieke vader Darius een bestaan in deze wereld te leiden. Op een dag stuit ze op Camelia, een vrouw die een vliegtuigcrash heeft overleefd. Kijk ook de trailer.
  • Jelka op eigen houtje (30 augustus, realityserie, première) In het frisse, luchtige, humorvolle en tegelijk serieuze real life make-over-programma Jelka Op Eigen Houtje komt Jelka van Houten elke week voor een nieuwe uitdaging te staan. Wekelijks helpt zij mensen om hun interieur een complete transformatie te geven. Van een luxe appartement tot aftandse studentenkamer of degelijk rijtjeshuis: Jelka tovert de ruimte volledig op haar eigen manier om. Hiervoor schakelt zij een team van vrienden, bekenden en professionals in. Kijk ook de eerste beelden.

Actuele video's

Meer actuele video's